Cape Breton

Cape Breton, gelegen in Nova Scotia, Canada, is een adembenemend eiland dat bekend staat om zijn ruige schoonheid en overvloedige natuurlijke hulpbronnen. Met een oppervlakte van ongeveer 10.311 vierkante kilometer is het eiland de thuisbasis van een rijke geschiedenis en een gevarieerd landschap.

Een opvallend kenmerk van het eiland is het Cape Breton Highlands National Park, dat een spectaculair uitzicht biedt op de Atlantische Oceaan en de Golf van St. Lawrence. Wandelaars en natuurliefhebbers kunnen genieten van de vele paden en uitkijkpunten in het park. De Cabot Trail, een 298 kilometer lange schilderachtige weg, slingert zich door het park en biedt mogelijkheden voor panoramische vergezichten.

De cultuur van het eiland wordt sterk beïnvloed door de Schotse en Keltische tradities, wat te merken is in de muziek, dans en festivals die het hele jaar door plaatsvinden. Bezoekers kunnen genieten van traditionele muziekoptredens in lokale pubs en tavernes, en de beroemde ceilidh-dansavonden meemaken.

De visserij is een belangrijke economische sector op het eiland, met de kreeftenvisserij als een van de belangrijkste activiteiten. Het eiland heeft ook een groeiende toeristenindustrie, met accommodaties variërend van gezellige bed & breakfasts tot moderne resorts.

Cape Breton, met zijn ongerepte landschappen en rijke erfgoed, biedt bezoekers de mogelijkheid om te ontsnappen aan de drukte van het stadsleven en te genieten van de natuurlijke schoonheid en culturele schatten van dit prachtige eiland.

Reizen & Excursies

v.a. € 1695
Maritimes Coastal Tour

Ontdek de betoverende Maritieme Kustroute, een onvergetelijke 15 daagse reis door de schilderachtige provincies Nova Scotia, New Brunswick en Prince Edward Island in Canada. Vanaf het moment dat je aankomt in Halifax en je huurauto oppikt, word je ondergedompeld in de pracht van de Atlantische kustlijn.

Halifax – Halifax

v.a. € 1.101
Country Inns of Nova Scotia

Country Inns of Nova Scotia is een 11 daagse reis door Nova Scotia waar u verblijft in sfeervolle Country Inns

Halifax – Halifax

v.a. € 1.410
Verborgen schatten van Nova Scotia

In deze 15 daagse autorondreis maakt u kennis met de afwisselende natuur van Nova Scotia en de lieflijke vissersplaatsjes. U zult versteld staan van de grote getijden verschillen in de Bay of Fundy. Natuurlijk mag een bezoek aan Cape Breton en de Cabot Trail niet ontbreken.

Halifax – Halifax

v.a. € 4.078
Atlantic Maritimes Tour

13-daagse groepsreis door de Atlantische provincies Nova Scotia, New Brunswick en Prince Edward Island. Gegarandeerde vertrekdata!

Halifax – Halifax

Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024