Verborgen schatten van Nova Scotia

Beknopte route: Halifax – Mahone Bay – Yarmouth – Digby – Wolfville – Tatamagouche – Inverness – Cheticamp – Charles Cove 

In deze 15 daagse autorondreis maakt u kennis met de afwisselende natuur van Nova Scotia en de lieflijke vissersplaatsjes. U zult versteld staan van de grote getijden verschillen in de Bay of Fundy. Natuurlijk mag een bezoek aan Cape Breton en de Cabot Trail niet ontbreken.

Dagprogramma 15-daagse Verborgen schatten van Nova Scotia

Dag 1: Aankomst in Halifax

Halifax is Canada’s toegangspoort tot de wereld. Hier vindt u een combinatie van charmante oude houten huizen en Victoriaanse parken met moderne winkelcentra. Halifax is de grootste stad in de regio, tevens is het de thuisbasis van vijf universiteiten en verschillende hogescholen. Daardoor heeft het de sfeer van een levendige universiteitsstad. In de haven zijn allerlei soorten schepen, waaronder omvangrijke marineschepen, te zien. Daarnaast staan hier oude pakhuizen en scheepsfitterswinkels die onderdeel zijn geworden van de promenade langs de waterkant.

Overnachting in Halifax – Cambridge Suites (incl. ontbijt).

Dag 2: Halifax

 Vandaag kunt u kiezen om deel te nemen aan een natuur- en walvistocht om de haven van Halifax verder te verkennen. Waar de Atlantische Oceaan de kliffen van Chebucto Head ontmoet aan de monding van Halifax Harbour, zijn de wateren rijk aan wilde dieren. U heeft hier de mogelijkheid om dwergvinvissen, vinvissen, dolfijnen, zeehonden, tonijn, zonnevissen en een verscheidenheid aan zeevogels te bekijken. Ondertussen komt u meer te weten over de geschiedenis en overige bezienswaardigheden van de haven. Speciaal voor u zullen de kapitein en bemanning van deze tour  een kreeftenval ophalen en u de werking hiervan laten zien.

Overnachting in Halifax- Cambridge Suites (incl. ontbijt)

Dag 3: Halifax – Mahone Bay/Western Shore (ca. 100 km)

Rotsachtige havens met verborgen baaien en eilanden maken de zuidkust van Nova Scotia al meer dan 300 jaar tot een paradijs voor piraten en smokkelaars. Kleine vissersdorpjes zijn gevestigd aan de oceaanrand en witte zandstranden strekken zich hier eindeloos uit. Elke dag gaan kleine boten de zee op voor kreeften en keren terug met het meest waardevolle exportproduct van Nova Scotia. Bezoek het populaire Peggy’s Cove, het elegante Chester en het UNESCO-werelderfgoed Lunenburg. Dit zijn slechts enkele van de aantrekkelijke kustdorpen die u onderweg tegenkomt voor aankomst in de pittoreske regio Mahone Bay. De optionele activiteit van vandaag is een kajakverhuur van twee uur bij Western Shore. Tijdens deze tocht geniet u van het schilderachtige uitzicht op de kustlijn vanaf de oceaan.

Overnachting in Lunenburg – Lunenburg Arms.

Dag 4: Mahone Bay/Western Shore – Yarmouth (ca. 250 km)

Kejimkujik Seaside Adjunct staat bekend om de grote populatie zeehonden en de mooiste kustlijn. De 22 vierkante kilometer beschermde wildernis aan de Atlantische kust biedt ongerepte witte zandstranden, turquoise wateren, kustmoerassen, en een overvloed aan wilde bloemen, lagunesystemen en wilde dieren. Verken de wandelpaden, uitgerust met borden en telescopen. De waterkant van Shelburne toont u het erfgoed van de tijd waarin houten schepen van hieruit naar Europa, New England en het Caribisch gebied voeren.

Overnachting in YarmouthRodd Grand Yarmouth

Dag 5: Yarmouth – Digby (ca. 125 km)

Vandaag heeft u de kans om walvissen te spotten in de Baai van Fundy, een van de beste walvisspotgebieden ter wereld. Acht soorten walvissen en dolfijnen worden hier regelmatig gezien. Ook kunt u enkele vuurtorens bezoeken en Annapolis Royal verkennen, de oudste gevestigde stad in Canada.

Overnachting in Digby.

Dag 6: Digby – Wolfville (ca. 140 km)

De Annapolis Valley is het oudste bewoonde deel van Canada en het weelderigste landbouwgebied van Oost-Canada. Dit ziet u ook terug in de sierlijke, aristocratische houten huizen die zich in het gebied bevinden. Deze constructies zijn het resultaat van 300 jaar welvaart waarvan boeren en boseigenaren hier hebben genoten. Nog steeds staat het gebied bekend om de diners vol met kreeft van uitstekende kwaliteit. U kunt vandaag ook kiezen voor een optionele excursie naar de Grand Pre Winery voor een rondleiding en wijnproeverij.

Overnachting in WolfvilleOld Orchard Inn

Dag 7: Wolfville – Tatamagouche (ca. 190 km)

 De Baai van Fundy is de thuisbasis van ’s werelds hoogste getijden en een tussenstation voor vele soorten trekvogels. De grote getijdenrivieren leggen uitgestrekte en brede modderbanken bloot bij eb; uren later zijn ze bedekt met water van wel 12 meter of meer!

Overnachting in TatamagoucheTrain Station Inn

Dag 8: Sunrise Trail Region

Bezoek het nieuwste UNESCO-werelderfgoed van de Maritieme regio in Joggins. Hier verkent u het carboontijdperk in een gloednieuw bezoekerscentrum, uitkijkend over de kliffen. Hier heeft de Bay of Fundy de grootste opslag van fossiele botten in Noord-Amerika blootgelegd. De fossiele voetafdrukken van wezens gedurende miljoenen jaren zijn langs de kust te zien. Amethist en agaat zijn ook te vinden op de stranden.

Overnachting in Tatamagouche.

Dag 9: Tatamagouche – Inverness/Cheticamp (ca. 300 km)

Rijd door de schilderachtige hardhouten heuvels van het oosten van Nova Scotia, waar het lijkt alsof elke kleine beek langs de weg is afgedamd door bevers. Hier steekt u over naar Cape Breton Island dwars door de dijk. Het Bras D’Or-meer, gelegen in het hart van het eiland, is een van de meest opvallende kenmerken van Oost-Canada. Tevens vormt het een enorme binnenzee, perfect om te zwemmen, zeilen en sightseeing.

Overnachting in CheticampAuberge Doucet Inn

Dag 10: Cabot Trail (ca. 300 km)

Vandaag kunt u deelnemen aan een optionele ochtendcruise om walvissen te spotten of geniet van een rit rond de Cabot Trail. De Cabot Trail is een van Canada’s meest geliefde schilderachtige ritten en volgt de indrukwekkende kustlijn van zeeniveau tot een plateau van 500 meter boven de zee. Watervallen en snel stromende beekjes zijn te vinden in de directe omgeving van de weg, en er zijn uitstekende mogelijkheden om elanden te zien. Daarnaast zijn walvissen vaak te spotten vanaf de wandelpaden die uitkijken over de kust.

Overnachting in Cheticamp.

Dag 11: Inverness/Cheticamp – West Bay (ca. 275 km)

Vandaag leidt een korte uitstap u naar het fort van Louisbourg, de grootste nationale historische attracties van Canada en het sterkste Franse fort dat ooit in Amerika is gebouwd. Tussen juni en september wonen gekostumeerde “animators” in het fort, waardoor het tot leven komt zoals het was in de zomer van 1744.

Overnachting in BaddeckInverary Resort

Dag 12: West Bay – Charlos Cove (ca. 160 km)

Volg de oevers van het Bras D’Or-meer, de thuisbasis van honderden Amerikaanse zeearenden, terug naar het vasteland waar de “Marine Drive”. Doorkruis het bos aan de kop van de havens en over laat de lage heuvels achter u. Vele adembenemende uitzichten vanaf kleine zijwegen naar de kust zijn hier tot uw beschikking.

Overnachting in Charlos CoveSeawind Landing Country Inn

Dag 13: Eastern Shore

Maak een cruise naar de eilanden voor de kust, ga kajakken op de oceaan, breng een luie dag door op de geïsoleerde stranden, of verken de “binnenwegen” die door het bos dwalen. U kunt ook een bezoek brengen aan Sherbrooke Village. Dit is een van de grootste “levende musea” in de Maritieme regio die gedeeltelijk is gerestaureerd in traditionele stijl.

Overnachting in Charlos Cove.

Dag 14: Charlos Cove/Liscomb – Halifax (ca. 260 km)

 De Marine Drive leidt door het bos aan de kop van de havens en over lage heuvels. Wederom zijn vele uitzichten beschikbaar vanaf kleine zijweggetjes naar de kust. U kunt hier lokaal gerookte zalm en andere zeevruchten kopen.

Overnachting in Halifax – Cambridge Suites

Dag 15: Eind van de reis

Vandaag reist u naar Halifax Stanfield Airport voor uw vertrek.

Vanaf 10 mei t/m 27 september 2024

Prijs vanaf € 1.410 per persoon op basis van een 2 persoons bezetting.

1 persoons toeslag vanaf € 1.330

Prijs is inclusief 14 overnachtingen in middenklasse hotels/inns en B& B’s. U ontvangt ook een routebeschrijving.

Niet inbegrepen:

Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024