Chéticamp

Het kleine plaatsje Cheticamp, gelegen in het mooie natuurgebied Cape Breton, is een kleine Acadian gemeenschap in Nova Scotia. Acadians zijn afstammelingen van de oorspronkelijke Franse kolonisten die zich gevestigd hebben in de Canadese Maritime Provincies. Van oudsher behoren de visvangst, de landbouw en tapijtproductie tot de belangrijkste economische activiteiten.

Cheticamp is tevens de toegangspoort tot Cape Breton Highlands National Park, waar u het laatste stukje beschermd natuurgebied van Nova Scotia kunt vinden. Cheticamp is dan ook de perfecte plaats om te beginnen met de panoramische Cabot Trail, die niet alleen langs de kust maar ook langs leuke picknick plaatsen, wandelpaden en mooie uitzichtpunten gaat.

Reizen & Excursies

v.a. € 1695
Maritimes Coastal Tour

Ontdek de betoverende Maritieme Kustroute, een onvergetelijke 15 daagse reis door de schilderachtige provincies Nova Scotia, New Brunswick en Prince Edward Island in Canada. Vanaf het moment dat je aankomt in Halifax en je huurauto oppikt, word je ondergedompeld in de pracht van de Atlantische kustlijn.

Halifax – Halifax

v.a. € 1.101
Country Inns of Nova Scotia

Country Inns of Nova Scotia is een 11 daagse reis door Nova Scotia waar u verblijft in sfeervolle Country Inns

Halifax – Halifax

v.a. € 1.410
Verborgen schatten van Nova Scotia

In deze 15 daagse autorondreis maakt u kennis met de afwisselende natuur van Nova Scotia en de lieflijke vissersplaatsjes. U zult versteld staan van de grote getijden verschillen in de Bay of Fundy. Natuurlijk mag een bezoek aan Cape Breton en de Cabot Trail niet ontbreken.

Halifax – Halifax

Accommodaties

Auberge Doucet Inn

Auberge Doucet Inn ligt aan de Cabot Trail op ongeveer anderhalve kilometer van Cheticamp met uitzicht op Cheticamp Island en Cape Breton Highlands.

Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024