Het kleine plaatsje Cheticamp, gelegen in het mooie natuurgebied Cape Breton, is een kleine Acadian gemeenschap in Nova Scotia. Acadians zijn afstammelingen van de oorspronkelijke Franse kolonisten die zich gevestigd hebben in de Canadese Maritime Provincies. Van oudsher behoren de visvangst, de landbouw en tapijtproductie tot de belangrijkste economische activiteiten.

Cheticamp is tevens de toegangspoort tot Cape Breton Highlands National Park, waar u het laatste stukje beschermd natuurgebied van Nova Scotia kunt vinden. Cheticamp is dan ook de perfecte plaats om te beginnen met de panoramische Cabot Trail, die niet alleen langs de kust maar ook langs leuke picknick plaatsen, wandelpaden en mooie uitzichtpunten gaat.

Reizen & Excursies

Verborgen schatten van Nova Scotia

Verborgen schatten van Nova Scotia is een 15-daagse auto rondreis waarbij u ook in minder bekende plaatsen komt.

Halifax – Halifax

Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024