Maritimes Coastal Tour

Ontdek de betoverende Maritieme Kustroute, een onvergetelijke 15 daagse reis door de schilderachtige provincies Nova Scotia, New Brunswick en Prince Edward Island in Canada. Vanaf het moment dat je aankomt in Halifax en je huurauto oppikt, word je ondergedompeld in de pracht van de Atlantische kustlijn.

Rijd langs adembenemende kustlandschappen, bezoek iconische plekken zoals Peggy’s Cove en Lunenburg, beide UNESCO-werelderfgoedlocaties, en geniet van de hoogste getijdeverschillen ter wereld aan de Bay of Fundy.

Beknopte route: Halifax – Lunenburg – Digby – St Andrews – Alma – Shediac – Cavendish – Pictou – Cheticamp – Ingonish – Louisbourg – Halifax

Dagprogramma

Dag 1: Aankomst in Halifax

Bij aankomst op de luchthaven van Halifax haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw accommodatie in Halifax.

Overnachting in Halifax

Dag 2: Van Halifax naar Lunenburg via de Lighthouse Route (146 km)

Vandaag volgt u een schilderachtige route langs de prachtige kust van Nova Scotia, bekend als de Lighthouse Route. Onderweg passeert u iconische plekken zoals Peggy’s Cove met zijn beroemde vuurtoren en indrukwekkende rotspartijen. Uiteindelijk bereikt u het pittoreske Lunenburg, dat op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Overnachting in Lunenburg

Dag 3: Verkenning van Lunenburg

Lunenburg, gelegen aan de kust van Nova Scotia, Canada, is een historisch stadje dat teruggaat tot de 18e eeuw. Het staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst vanwege zijn goed bewaarde Victoriaanse architectuur en rijke maritieme geschiedenis. Maak ook een boottocht voor de kust van Lunenburg om de fraaie skyline te bewonderen.

Overnachting in Lunenburg

Dag 4: Van Lunenburg naar Digby (155 km via Kejimkujik National Park)

Vandaag leidt de route u door het Kejimkujik National Park naar Digby, dat bekend staat als de “Scallop Capital of the World.” In Kejimkujik zijn er tal van wandelroutes en mogelijkheden voor kajakken en kanoën. U kunt ook de “lighthouse route” volgen via Yarmouth, een langere route, maar de moeite waard.

Overnachting in Digby

Dag 5: Van Digby naar Saint Andrews-by-the-Sea (178 km + veerboot)

Verlaat Nova Scotia vandaag en neem de veerboot van Digby naar Saint John in New Brunswick, een reis van ongeveer 2 uur over de Bay of Fundy. Bij aankomst in Saint John rijdt u langs de ruige kust van de Bay of Fundy, die bekend staat om ’s werelds hoogste getijdeverschillen. Uw bestemming is het charmante stadje Saint Andrews-by-the-Sea.

Overnachting in Saint Andrews-by-the-Sea

Dag 6: Van Saint Andrews-by-the-Sea naar Alma (233 km)

Geniet van een prachtige rit langs de Bay of Fundy naar Alma, een klein vissersdorp aan de rand van Fundy National Park. Hier zijn de indrukwekkende getijdenverschillen in de Bay of Fundy goed zichtbaar.

Overnachting in Alma

Dag 7: Van Alma naar Shediac via Hopewell Rocks (107 km)

Vandaag is een korte rit, maar wel een met een spectaculaire stop bij de Hopewell Rocks, waar u getuige kunt zijn van de meest opvallende getijdenverschillen. Bij laagtij kunt u tussen de rotsen wandelen, en bij hoogtij kunt u er met een kano tussen varen. Vervolg uw reis via het sfeervolle Moncton naar Shediac, ook wel bekend als de stad van de gigantische kreeft.

Overnachting in Shediac

Dag 8: Van Shediac naar Cavendish via de Confederation Bridge (131 km)

U steekt de bijna 13 kilometer lange Confederation Bridge over en komt aan in de kleinste provincie van Canada, Prince Edward Island. Aan de noordzijde van Prince Edward Island ligt Cavendish, waar u het mooiste strand van het eiland kunt vinden.

Overnachting in Cavendish

Dag 9: Verblijf in Cavendish

Vandaag kunt u ontspannen op het prachtige strand van Cavendish of Prince Edward Island gaan verkennen. De noordkust van PEI biedt prachtige rode zandrotsen en baaien, terwijl Charlottetown met zijn Victoriaanse gebouwen en sfeervolle straatjes een bezoek waard is.

Overnachting in Cavendish

Dag 10: Van Cavendish naar Pictou via Wood Islands (126 km + ferry)

U heeft de keuze om de veerboot te nemen van Wood Islands naar Pictou, of een schilderachtige route langs de kust via het pittoreske plaatsje Tatamagouche met zijn beroemde gerestaureerde Train Station Inn.

Overnachting in Pictou

Dag 11: Van Pictou naar Cheticamp (259 km)

Vanuit Pictou rijdt u naar Cheticamp, het startpunt voor een van de hoogtepunten van uw reis, namelijk de “Cabot Trail.” Cheticamp, oorspronkelijk een vissersplaatsje, biedt tegenwoordig tal van ambachtswinkels, galerijen en musea.

Overnachting in Cheticamp

Dag 12: Van Cheticamp naar Ingonish via The Cabot Trail (104 km)

Hoewel dit op het eerste gezicht een korte rit lijkt, kunt u er gerust de hele dag voor uittrekken om te genieten van de prachtige stops langs The Cabot Trail. Wandelliefhebbers kunnen hun hart ophalen met de vele wandelroutes langs de trail. U eindigt in het sfeervolle plaatsje Ingonish aan de oostzijde van Cape Breton Island.

Overnachting in Ingonish

Dag 13: Van Ingonish naar Louisbourg (177 km)

U rijdt zuidwaarts langs het laatste deel van de Cabot Trail en vervolgens naar Sydney, waar de veerboten naar Newfoundland vertrekken. U kunt de kortste route binnendoor nemen naar Louisbourg, maar u heeft ook de optie om een mooie route langs de kust te volgen. In Louisburg mag een bezoek aan The Fortress of Louisbourg, een National Historic Site, niet ontbreken.

Overnachting in Louisbourg

Dag 14: Van Louisbourg naar Halifax (403 km)

Vandaag rijdt u weer terug naar Halifax om nog even te genieten van deze bruisende havenstad.

Overnachting in Halifax

Dag 15: Terugreis naar Amsterdam

U levert uw huurauto in bij de luchthaven van Halifax om vervolgens in te checken voor uw terugreis naar Amsterdam.

Dagelijks vertrek vanaf 20 mei t/m 30 september 2024

Prijzen 2024

2 persoons kamer 1 persoons kamer
15 dagen/14 nachten € 1.695 € 3.078

Prijzen zijn per persoon onder voorbehoud van beschikbaarheid en de koers van de Canadese dollar.

Inbegrepen:

  • 14 nachten in goede toeristenklasse hotels
  • 7 ontbijten
  • ferry van Digby naar St John voor 1 of 2 passagiers en auto

Niet inbegrepen:

  • autohuur
  • brandstof
  • parkeergelden
  • vluchten
  • entree nationale parken
  • maaltijden (uitgezonderd 7 ontbijten)
  • uitgaven van persoonlijke aard

 

Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024