Digby

Digby, gelegen aan de zuidwestelijke kust van Nova Scotia, Canada, is een pittoresk kustplaatsje dat wordt omarmd door de wateren van de Bay of Fundy. Het stadje staat bekend om zijn  maritieme erfgoed en de overvloedige zeevruchten die het te bieden heeft.

De Bay of Fundy, die het stadje omringt, staat wereldwijd bekend om zijn ongelooflijke getijdenwisselingen, waarvan sommige de hoogste ter wereld zijn. Bezoekers kunnen getuige zijn van dit natuurlijke wonder terwijl ze langs de waterkant wandelen of deelnemen aan een boottocht om de schoonheid van de baai te ervaren. Vanuit Digby vaart de ferry in iets meer dan twee uur naar Saint John in New Brunswick.

Digby is beroemd om zijn heerlijke zeevruchten, met name de lokale delicatesse, de scallops. In de vele restaurants en eetgelegenheden van de stad kunnen gasten genieten van verse vangsten uit de zee, zoals mosselen en kreeft, die rechtstreeks uit de wateren van de Bay of Fundy worden gehaald.

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de zeevaart, biedt Digby fascinerende musea en tentoonstellingen die de rijke maritieme traditie van de regio belichten. De stad heeft ook kunstgalerijen en lokale ambachtswinkels waar bezoekers souvenirs kunnen vinden die de cultuur en ambachtelijke vaardigheden van de gemeenschap weerspiegelen.

Digby is een bestemming voor liefhebbers van de kust, geschiedenis en heerlijke zeevruchten.

Reizen & Excursies

v.a. € 1695
Maritimes Coastal Tour

Ontdek de betoverende Maritieme Kustroute, een onvergetelijke 15 daagse reis door de schilderachtige provincies Nova Scotia, New Brunswick en Prince Edward Island in Canada. Vanaf het moment dat je aankomt in Halifax en je huurauto oppikt, word je ondergedompeld in de pracht van de Atlantische kustlijn.

Halifax – Halifax

v.a. € 1.101
Country Inns of Nova Scotia

Country Inns of Nova Scotia is een 11 daagse reis door Nova Scotia waar u verblijft in sfeervolle Country Inns

Halifax – Halifax

v.a. € 1.410
Verborgen schatten van Nova Scotia

In deze 15 daagse autorondreis maakt u kennis met de afwisselende natuur van Nova Scotia en de lieflijke vissersplaatsjes. U zult versteld staan van de grote getijden verschillen in de Bay of Fundy. Natuurlijk mag een bezoek aan Cape Breton en de Cabot Trail niet ontbreken.

Halifax – Halifax

v.a. € 4.078
Atlantic Maritimes Tour

13-daagse groepsreis door de Atlantische provincies Nova Scotia, New Brunswick en Prince Edward Island. Gegarandeerde vertrekdata!

Halifax – Halifax

v.a. € 1.200
Autorondreis Maritimes

15-daagse autorondreis door Nova Scotia, New Brunswick en Prince Edward Island, waarbij u kennis maakt met historische steden, prachtige natuur, wildlife en een heerlijke kreeftenmaaltijd.

Halifax – Halifax

Accommodaties

Harbourview Inn

Sfeervolle Inn gelegen vlakbij het strand in Smith’s Cover op 10 minuten rijden van Digby met uitzicht over Annapolis Basin.

Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024