Kejimkujik National Park

Kejimkujik National Park, gelegen in Nova Scotia, Canada, is een uitgestrekt en divers natuurreservaat dat zowel op het vasteland als op enkele eilanden in de Atlantische Oceaan ligt. Het park beslaat een oppervlakte van ongeveer 404 vierkante kilometer en staat bekend om zijn overvloedige flora en fauna, met meer dan 60 soorten zoogdieren en 200 vogelsoorten.

Dit nationale park herbergt twee hoofdgedeelten: het binnenlandse deel, dat bekend staat als Kejimkujik National Park Mainland, en het kustgedeelte, dat Kejimkujik Seaside wordt genoemd. Het park biedt verschillende buitenactiviteiten, waaronder wandelpaden, kanoën, kajakken en kamperen. Het is een geweldige bestemming voor natuurliefhebbers, vogelaars en avonturiers.

De naam “Kejimkujik” komt van de Mi’kmaq-taal. De bescherming van het park is van groot ecologisch belang, aangezien het talloze zeldzame en bedreigde soorten herbergt, waaronder de Canadese lynx, de gevlekte schildpad en de dwergwalvis.

Het vasteland van Kejimkujik biedt een gevarieerd terrein, met bossen, meren en wetlands. Bezoekers kunnen genieten van talloze wandelpaden, zoals de beroemde Kejimkujik Seaside Adjunct Trail aan de kust, dat uitkijkt over de Atlantische Oceaan.

In Kejimkujik Seaside, een afgelegen kustgebied, vind je ongerepte stranden, ruige kliffen en een rijke mariene omgeving. Het is een belangrijk gebied voor de bescherming van kust- en zeeleven.

In essentie is Kejimkujik National Park een oase voor de natuurlijke schoonheid en biodiversiteit van Nova Scotia, en het biedt bezoekers de kans om de wildernis te verkennen en te genieten van een verscheidenheid aan outdoor-ervaringen. Het is een onmisbare bestemming voor wie de ongerepte natuur van Canada wil ervaren.

Reizen & Excursies

v.a. € 1695
Maritimes Coastal Tour

Ontdek de betoverende Maritieme Kustroute, een onvergetelijke 15 daagse reis door de schilderachtige provincies Nova Scotia, New Brunswick en Prince Edward Island in Canada. Vanaf het moment dat je aankomt in Halifax en je huurauto oppikt, word je ondergedompeld in de pracht van de Atlantische kustlijn.

Halifax – Halifax

v.a. € 1.101
Country Inns of Nova Scotia

Country Inns of Nova Scotia is een 11 daagse reis door Nova Scotia waar u verblijft in sfeervolle Country Inns

Halifax – Halifax

v.a. € 1.410
Verborgen schatten van Nova Scotia

In deze 15 daagse autorondreis maakt u kennis met de afwisselende natuur van Nova Scotia en de lieflijke vissersplaatsjes. U zult versteld staan van de grote getijden verschillen in de Bay of Fundy. Natuurlijk mag een bezoek aan Cape Breton en de Cabot Trail niet ontbreken.

Halifax – Halifax

Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024