Pictou

Pictou, gelegen in de provincie Nova Scotia in Canada, is een historische stad met een rijke maritieme geschiedenis. De stad staat bekend om zijn maritieme erfgoed en is een populaire bestemming voor zowel geschiedenisliefhebbers als natuurliefhebbers.

Een van de meest iconische bezienswaardigheden in de stad is de Hector Heritage Quay, waar bezoekers de replica van het schip Hector kunnen verkennen. De originele Hector bracht Schotse immigranten naar Nova Scotia in 1773 en speelde een cruciale rol in de geschiedenis van de regio.

De kustlijn van Pictou biedt tal van mogelijkheden voor activiteiten in de buitenlucht, zoals wandelen, vissen en zeilen. De stad ligt aan de oevers van de Pictou Harbour en biedt adembenemende uitzichten en mogelijkheden om te genieten van de zee.

De stad  staat ook bekend om zijn heerlijke zeevruchten en lokale gerechten. Bezoekers kunnen genieten van verse kreeft, mosselen en andere zeevruchten in de lokale restaurants.

De stad herbergt diverse musea, waaronder het Northumberland Fisheries Museum, waar men meer te weten kan komen over de visserijgeschiedenis van het gebied.

Pictou is ook een startpunt voor de beroemde Cabot Trail, een schilderachtige kustroute die door Cape Breton Island loopt en adembenemende uitzichten op de omliggende natuur biedt.

Reizen & Excursies

v.a. € 1695
Maritimes Coastal Tour

Ontdek de betoverende Maritieme Kustroute, een onvergetelijke 15 daagse reis door de schilderachtige provincies Nova Scotia, New Brunswick en Prince Edward Island in Canada. Vanaf het moment dat je aankomt in Halifax en je huurauto oppikt, word je ondergedompeld in de pracht van de Atlantische kustlijn.

Halifax – Halifax

v.a. € 1.101
Country Inns of Nova Scotia

Country Inns of Nova Scotia is een 11 daagse reis door Nova Scotia waar u verblijft in sfeervolle Country Inns

Halifax – Halifax

Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024