Shelburne

“Shelburne is een sfeervol kustplaatsje in Nova Scotia, Canada. Gelegen aan de zuidwestkust van de provincie, staat Shelburne bekend om zijn maritieme geschiedenis en adembenemende natuurlijke schoonheid.

Een opvallend kenmerk van Shelburne is de historische wijk, die goed bewaard is gebleven en een fascinerend inzicht biedt in het maritieme verleden van de stad. De wijk staat vol met prachtig gerestaureerde 18e-eeuwse gebouwen en straten die u terug in de tijd voeren. Deze historische charme trekt jaarlijks veel bezoekers.

Voor natuurliefhebbers biedt Shelburne een overvloed aan mogelijkheden voor buitenactiviteiten. Het stadje ligt aan de schilderachtige Lighthouse Route en heeft een indrukwekkende kustlijn met prachtige stranden, kliffen en vuurtorens. De Roseway Beach en de Sandy Point Lighthouse zijn populaire bestemmingen voor strandliefhebbers.

In Shelburne kunt u ook genieten van heerlijke zeevruchten, waaronder verse kreeft en vis, in lokale restaurants. De lokale keuken weerspiegelt de maritieme tradities van de regio.

Voor geschiedenisliefhebbers zijn er interessante musea, zoals het Shelburne County Museum, waar u meer te weten kunt komen over de boeiende geschiedenis van de stad en de rol die het speelde tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog.

Reizen & Excursies

v.a. € 1.101
Country Inns of Nova Scotia

Country Inns of Nova Scotia is een 11 daagse reis door Nova Scotia waar u verblijft in sfeervolle Country Inns

Halifax – Halifax

Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024