Autorondreis Maritimes

Tijdens deze 15-daagse reis langs de ruige kust van Atlantisch Canada maakt u kennis met historische steden, prachtige natuur en is er tijdens de overtochten kans walvissen te zien. U reist achtereenvolgens door Nova Scotia, New Brunswick en Prince Edward Island. Tijdens deze reis verblijft u in Standard accommodaties (3*), Deluxe accommodaties (4*) of kleinschalige Bed&Breakfasts. Op verzoek kan een combinatie worden samengesteld.

Beknopte route Autorondreis Maritimes: Halifax – Oak Island – Yarmouth – Digby – St. John – Moncton – Charlottetown – Baddeck – Halifax

Deze reis verlengen, inkorten of in omgekeerde volgorde maken? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Dagprogramma 15-daagse Autorondreis Maritimes

Dag 1: Aankomst in Halifax

Bij aankomst op de luchthaven van Halifax haalt u de huurauto op en rijdt in circa een half uur naar het centrum van de stad.

Overnachting: Hampton Inn (Standard) of  Sutton Place Hotel(Deluxe) 
 
Dag 2: Vrije dag Halifax

Halifax is de hoofdstad van Nova Scotia en zowel een moderne als historische stad. Het culturele en economische hart van de provincie is gelegen aan een van de grootste natuurlijke havens ter wereld. Bezoek Maritime Museum of the Atlantic, St. Mary’s Basilica, de 18e-eeuwse Citadel en Victoriaanse Public Gardens.

Overnachting: Hampton Inn (Standard) of  Sutton Place Hotel(Deluxe) 
 
Dag 3: Via Peggy’s Cove Lighthouse naar Oak Island, ca. 120 km

Tijdens de rit naar Oak Island maakt u kennis met de spectaculaire en grillige kustlijn van Nova Scotia, welke wordt bepaald door charmante vissersdorpjes, zandstranden, baaien en vuurtorens. Stop onderweg bij de iconische vuurtoren Peggy’s Cove Lighthouse: een van ’s werelds meest gefotografeerde vuurtorens, prachtig omgeven door granietbrokken en rotsformaties.

Overnachting: Oak Island Resort – Landside Room (Standard) of Oceanfront Room (Deluxe)
 
Dag 4: Vrije dag in Oak Island en Lunenberg

Het mysterieuze Oak Island is de vermeende locatie van een schat en al meer dan 200 jaar doen schatzoekers pogingen deze te vinden. In de zomer en het najaar kan het eiland worden bezocht tijdens een 2 uur durende tour. In de omgeving bezoekt u het historische Lunenburg. Verken Old Town met gekleurde huizen en 18e- en 19e-eeuwse houten architectuur op eigen gelegenheid of neem deel aan een begeleide wandeltour. Bezoek er ook het Fisheries Museum of the Atlantic.

Overnachting: Oak Island Resort – Landside Room (Standard) of Oceanfront Room (Deluxe)
 
 
Dag 5: Via Liverpool en Kejimkujik Seaside naar Yarmouth, ca. 230 km

Rijdt zuidwaarts over de Lighthouse Trail, een van Oost Canada’s mooiste wegen. Bezoek onderweg Liverpool met majestueuze koloniale huizen en het Rossignol Cultural Centre. Bij Port Joli maakt u een uitstapje naar Kejimkujik Seaside Park: een beschermd natuurgebied waar ’s zomers honderden zeehonden liggen te zonnen. Vanaf The Hawk heeft u uitzicht op Cape Sable Lighthouse. Uw eindbestemming vandaag is Yarmouth, de thuisbasis van de grootste vissersvloot van Atlantisch Canada.

Overnachting: Rodd Grand Yarmouth (Standard & Deluxe)
 
Dag 6: Korte rit naar Digby, ca. 105 km

Vandaag een korte rit waardoor u volop vrije tijd heeft om de afwisselende omgeving van Digby te verkennen. Om de charme en historie van het gebied te ontdekken maakt u een wandeling over St. George Street in Annapolis Royal en bezoekt Fort Anne National Historic Site. Of maak een walvisexcursie in de Bay of Fundy. Het toeristische Digby is wereldberoemd om haar coquilles en bij de meeste restaurants staat deze lekkernij in meerdere variaties op het menu.

Overnachting: Admiral Inn (Standard) of Digby Pines Golf Resort (Deluxe)
 
Dag 7: Ferry naar New Brunswick, Saint John, ca. 10 km plus ferry

Vanuit Digby steekt u in circa 2,5 uur de Bay of Fundy over naar Saint John in New Brunswick. Het levendige Saint John is de grootste stad van New Brunswick en stad wordt in tweeën gedeeld door de Saint John River. Bij de monding met de Bay of Fundy is een wonderlijk fenomeen ontstaan: de Reversing Falls Rapids. Bij vloed wordt de stroom van de rivier overspoelt door het water van de baai, waardoor het water tijdelijk wordt teruggeduwd. Bij eb zijn stroomversnellingen en draaikolken zichtbaar in het water. Bezoek ook het New Brunswick Museum en de gezellige Market Square.

Overnachting: Days Inn St. John (Standard) of Holiday Inn Express & Suites (Deluxe)
 
Dag 8: Fundy Coastal Drive, Fundy National Park en Hopewell Rocks, Moncton ca. 150 km

De Bay of Fundy kent de hoogste getijdenverschillen ter wereld: het water stijgt tot wel 16 meter in amper 6 uur tijd. Bezoek de St. Martins Sea Caves, geniet van het uitzicht vanaf de Fundy Trail Parkway en Fundy Coastal Drive en ga wandelen of kanoën in Fundy National Park. Hopewell Rocks is een van de beste locaties om de getijdenverschillen te aanschouwen. Bij eb loopt u over de oceaanbodem tussen enorme rotsformaties (Flower Pot Rocks), terwijl er bij vloed slechts kleine eilandjes zichtbaar zijn. Vanaf verschillende locaties in het park heeft u uitzicht op de iconische rotsformaties die gevormd zijn als gevolg van erosie en de getijden.

Overnachting: Days Inn & Suites Moncton (Standard) of Rodd Moncton (Deluxe)
 
Dag 9: Over de Confederation Bridge naar Prince Edward Island, ca. 165 km

De 12,8 kilometer lange Confederation Bridge is de langste brug van Canada en verbindt New Brunswick met Prince Edward Island. U arriveert in de kleinste provincie van Canada, welke bekend is van ‘Anne of the Green Gables’ en van de beroemde kreeftenmaaltijden. Komende nachten verblijft u in het historische, victoriaanse Charlottetown; de hoofdstad van PEI, zoals het eiland in de volksmond wordt genoemd.

Overnachting: Rodd Royalty (Standard) of The Great George (Deluxe)
 
Dag 10: Charlottetown en vrije tijd Prince Edward Island

Op deze dag verkent u Prince Edward Island op eigen gelegenheid. Kenmerkend voor deze provincie zijn de oranjerode rotskusten, de aardappelvelden met boerderijen, mooie zandstranden en de talloze vuurtorens. Rijd vandaag een van de Coastal Drives, bezoek Anne of Green Gables Museum in Cavendish of het Prince Edward Island National Park te bezoeken. Hier vindt u moerassen, zandduinen, witte stranden en rode zandsteenrotsen.

Overnachting: Rodd Royalty (Standard) of The Great George (Deluxe)
 
Dag 11: Ferry van Wood Islands naar Caribou en rit naar Baddeck, ca. 300 km plus ferry

Prince Edward Island verlaat u aan in het zuidoosten, bij Wood Islands. Hier gaat u aan boord van de ferry naar Caribou op het vasteland. Er zijn dagelijks 4 tot 9 afvaarten en de overtocht duurt 75 minuten. De Trans-Canada Highway voert over de Canso Causeway naar schiereiland Cape Breton, in het noordwesten van Nova Scotia.

Overnachting: Inverary Resort (Standard & Deluxe)
 
Dag 12: Vrije dag Cape Breton Highlands

Baddeck is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan het beroemde Cape Breton Highlands National Park. U verkent het park over de 298 kilometer lange Cabot Trail; een van de meest scenic wegen ter wereld. Tijdens deze rit door de spectaculaire hooglanden geniet u van de afwisselende oceaankust met hoge kliffen en panoramische uitzichten. Het park is rijk aan wandeltrails, uitzichtpunten, watervallen en wildlife. Vanaf de uitzichtpunten aan de westzijde kunt u zomaar walvissen zien en tegen de schemering is de kans groot dat u elanden tegenkomt.

Overnachting: Inverary Resort (Standard & Deluxe)
 
Dag 13: Vrije dag

Mogelijkheden te over om deze vrije dag te besteden: maak een boottocht op het Brass d’Or Lake of een walvisexcursie vanuit Cheticamp, wandel naar de mooie Uisge Ban waterval, bezoek Louisbourg National Historic Site of rijdt nogmaals de Cabot Trail. De ervaring leert dat het een hele andere beleving kan geven wanneer u deze route in omgekeerde volgorde rijdt.

Overnachting: Inverary Resort (Standard & Deluxe)
 
Dag 14: Terug naar Halifax, ca. 460 km

Vandaag verlaat u het ruige noorden en keert terug naar Halifax. De snelste route is over Trans-Canada Highway #1, maar wij raden aan om de kustroute te rijden. Deze geeft mooie doorkijkjes op de afwisselende kust, kleine eilandjes, vissersdorpen en oceaan. Bezoek onderweg Sherbrooke Village; een 19e-eeuws openluchtmuseum.

Overnachting: Atlantica Hotel (Standard) of Marriott Harbourfront (Deluxe) 
 
Dag 15: Einde reis

U heeft een vrije dag in Halifax voordat u richting het vliegveld gaat voor de terugvlucht.

Vertrekdata Autorondreis Maritimes 2024

Dagelijks tussen 1 mei en 18 oktober 2024

Autorondreis Maritimes vóór 1 mei of ná 18 oktober maken? Vraag ons naar de mogelijkheden! 

 

Prijzen Autorondreis Maritimes 2024

Standard Accommodaties 2-persoonskamer 1-persoonskamer
1 mei - 25 mei € 1.255 € 2.496
26 mei - 5 juni € 1.367 € 2.720
6 juni - 23 juni € 1.411 € 2.811
24 juni - 30 september € 1.439 € 2.865
1 oktober - 18 oktober € 1.315 € 2.618
Deluxe Accommodaties 2-persoonskamer 1-persoonskamer
1 mei - 12 mei € 1.418 € 2.824
13 mei - 22 mei € 1.486 € 2.959
23 mei - 28 mei € 1.556 € 3.100
29 mei - 23 juni € 1.733 € 3.455
24 juni - 31 augustus € 1.761 € 3.493
1 september - 30 september € 1.755 € 3497
1 oktober - 18 oktober € 15353 € 3.056

Prijzen zijn per persoon, gebaseerd op de koers van de Canadese dollar op 15 november 2023 en onderhevig aan wijzigingen. Kinderprijzen en overige kamerbezettingen op aanvraag.

Inbegrepen
 • 14 overnachtingen in gekozen accommodatie categorie op basis van logies
 • Toegang tot de Halifax Citadel
 • reisdocumenten en informatiepakket met routekaarten bij aankomst
 • lokale belastingen
Niet inbegrepen
 • vluchten
 • autohuur
 • maaltijden
 • parkeerkosten
 • tolgelden
 • ferry Digby – St. John
 • ferry Wood Islands – Caribou
 • optionele excursies
 • entreegelden parken
 • reis- en annuleringsverzekering
Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024