Eastern Rail Experience

De Eastern Rail Experience is een comfortabele reis per trein van Halifax naar Toronto. In 12 dagen bezoekt u de maritieme provincies Nova Scotia en New Brunswick, historisch Quebec City, wereldstad Montreal, het prachtige Thousand Islands gebied en metropool Toronto. Inclusief 4 excursies.

Beknopte route: Halifax – Quebec City – Montreal – Kingston – Toronto

Deze reis verlengen, inkorten of in omgekeerde volgorde maken? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Dagprogramma 12-daagse Eastern Rail Experience

Dag 1: Aankomst Halifax

Bij aankomst op de luchthaven gaat u op eigen gelegenheid naar het centrum van de stad. Halifax is de hoofdstad van Nova Scotia en is zowel een moderne als historische stad. Het culturele en economische hart van de provincie is gelegen aan een van de grootste natuurlijke havens ter wereld.

Overnachting: Atlantica Hotel Halifax – Standard Room (Standard), The Prince George Hotel – Deluxe Room (Deluxe) 

 

Dag 2: Vrije dag Halifax

Een vrije dag voor de hoogtepunten Halifax, zoals St. Mary’s Basilica, de 18e-eeuwse Citadel en Victoriaanse Public Gardens. Kom meer te weten over het rijke maritiem verleden van Halifax tijdens een bezoek Maritime Museum of the Atlantic en Fairview Lawn Cemetery, waar meer dan 100 slachtoffers van de Titanic tragedie de laatste rustplaats hebben gevonden.

Overnachting: Atlantica Hotel Halifax – Standard Room (Standard), The Prince George Hotel – Deluxe Room (Deluxe)

 

Dag 3: Aanvang 2-daagse The Ocean treinreis vanaf Halifax

Om 13.00 uur stapt u in Halifax aan boord van The Ocean trein. Deze overbrugt in 22 uur de afstand van 1.346 kilometer tussen Halifax en Montreal. De route voert langs talloze meren, historische plaatsen, de bosrijke kust, stranden en pittoreske vissersplaatsjes. Aan boord is een Cabin for Two gereserveerd met eigen wastafel en toilet. Overdag heeft de cabine een ruime zitbank, welke ’s avonds wordt omgebouwd tot een knus slaapkamertje met 2 bedden boven elkaar. Maaltijden aan boord zijn inbegrepen en worden genuttigd in het restauratierijtuig. In het loungerijtuig kunt u terecht voor een hapje en drankje en voor optimaal uitzicht gaat u naar de Park Car met verhoogd panoramadek.

Overnachting: aan boord van The Ocean in Cabin for Two (Standard & Deluxe)

 

Dag 4: Aankomst The Ocean in Sainte-Foy en bustransfer naar Quebec City

’s Nachts wordt het beboste binnenland van de provincies New Brunswick en Quebec doorkruist en u wordt wakker terwijl de trein langs de zuidzijde van de St. Lawrence River rijdt. Verwachtte aankomsttijd in Sainte-Foy is 06.13 uur. U gaat van boord en neemt de aansluitende bus naar Gare du Palais is Quebec City.

Overnachting: Hotel Champlain – Queen Room (Standard), Hotel Manoir Victoria – Standard Room (Deluxe) 

 

Dag 5: Bustour Quebec City

Québec City is de enige ommuurde stad in Noord-Amerika. Binnen de muren vindt u een groot aantal historische bezienswaardigheden en attracties. Vandaag neemt u deel aan de stadstour per bus en ontdekt de historische en moderne aspecten van deze stad. De tour voert onder meer langs Latin Quarter, La Citadelle en Place Royal.

Overnachting: Hotel Champlain – Queen Room (Standard), Hotel Manoir Victoria – Standard Room (Deluxe)

 

Dag 6: Treinreis van Quebec City naar Montreal

Vandaag stapt u in de trein The Corridor voor een korte rit (ca. 3 uur) van Quebec City naar Montreal. De route voert langs de noordkant van de St. Lawrence River, langs het historische Trois-Rivières en het charmante stadje Cap-de-la-Madeleine.

Overnachting: Best Western Ville Marie Hotel & Suites – Standard Queen Room (Standard), Intercontinental Montreal – Deluxe King Room (Deluxe)

 

Dag 7: Stadstour Montreal

’s Morgens neemt u deel aan een 3,5 uur durende stadstour per bus. Hoogtepunten zijn de Notre Dame Basilica, historisch Old Montreal, het charmante Latin Quartier, Olympische complex en het observatiepunt boven Mont Royal, vanwaar het uitzicht geweldig is.

Overnachting: Best Western Ville Marie Hotel & Suites – Standard Queen Room (Standard), Intercontinental Montreal – Deluxe King Room (Deluxe)

 

Dag 8: Treinreis van Montreal naar Kingston

Vandaag gaat u op eigen gelegenheid naar Gare Central en stapt aan boord van VIA Rail’s ‘The Corridor’ trein naar Kingston. De korte rit voert langs de Amerikaanse grens naar het historische Kingston en de Thousand Islands regio.

Overnachting: Thriftlode Kingston – Standard Room (Standard), Delta Hotels Kingston Waterfront – Guest Room (Deluxe)

 

Dag 9: Vrije dag

Kingston is een van de oudste steden van Canada met 21 National Historic Sites en 24 musea en uitvalsbasis voor een bezoek aan het Thousand Islands gebied. Optioneel maakt u een boottocht door het Thousand Islands gebied. U vaart tussen kleine eilanden en ziet tevens de historische gebieden van Kingston, terwijl u geniet van een uitstekende lunch. Besteed de rest van de dag in het historische centrum van Kingston of breng een bezoek aan Fort Henry National Historic Site.

Overnachting: Thriftlode Kingston – Standard Room (Standard), Delta Hotels Kingston Waterfront – Guest Room (Deluxe)

 

Dag 10: Per trein van Kingston naar metropool Toronto

Op het treinstation van Kingston stapt u weer aan boord van The Corridor. De rit naar Toronto duurt ongeveer 3 uur en onderweg worden charmante kleine dorpjes aan Lake Ontario gepasseerd.

Overnachting: Holiday Inn Toronto Downtown Centre – Standard Room (Standard), Toronto Marriott City Centre – Deluxe Room (Deluxe)

 

Dag 11: Toronto verkennen met de Hop-on Hop-off Tour

Maak kennis met Toronto tijdens de Hop-On Hop-Off City Tour. De 2 uur durende rit voert door diverse stadswijken en u kunt bij 20 locaties in- en uitstappen. Audiocommentaar en live-gidsen vertellen over de historie en bezienswaardigheden van Toronto. Verken Harbourfront, Distillery District, de overdekte St. Lawrence Market, Chinatown, het gotische bouwwerk Casa Loma en de gezellige wijk Kensington Market.

Overnachting: Holiday Inn Toronto Downtown Centre – Standard Room (Standard), Toronto Marriott City Centre – Deluxe Room (Deluxe)

 

Dag 12: Einde reis

 

Optionele uitbreiding: Bay of Fundy

Onderbreek de treinreis Halifax-Sainte Foy in Moncton voor een bezoek aan de spectaculaire Bay of Fundy. Hier vindt u de hoogste getijdeverschillen ter wereld en tijdens de inbegrepen tour ziet u de baai zowel bij eb als bij vloed. Ook worden Cape Enrage, Fundy National Park en vissersdorp Alma bezocht. De tour wordt uitgevoerd met een groep van maximaal 12 personen. Vanaf € 350 per persoon (op basis van 2 personen), inclusief 2 overnachtingen en 8 uur durende tour. Data: 30 april tot 30 oktober 2023.

 

Optionele uitbreiding: Train de Charlevoix & Whalewatching

Maak vanuit Quebec City een onvergetelijke treinreis door de prachtige Charlevoix-regio. De 125 kilometer lange route naar La Malbaie voert door een schilderachtige omgeving, langs eeuwenoude bergen en de rotsachtige kust. U verblijft in La Malbaie, een van Canada’s eerste vakantieresorts, en maakt de volgende dag een whalewatching op de St. Lawrence River. Vanaf € 350 per persoon (op basis van 2 personen), inclusief treinreis Quebec Chute-Montmorency – La Malbaie v.v., 2 overnachtingen, whalewatching Baie Ste-Catherine (ca. 3 uur) inclusief transfers La Malbaie. Data: 18 juni tot 16 oktober 2023.

Vertrekdata Eastern Rail Experience 2023

Het gehele jaar op maandag, woensdag en vrijdag

Staat uw gewenste vertrekdag er niet bij? Vraag ons naar de mogelijkheden! The Ocean treinen vertrekken niet dagelijks waardoor de Eastern Rail Experience in deze hoedanigheid enkel op bovengenoemde data kan worden gemaakt. Door een andere afstemming van de onderdelen kunnen wij op veel data een gelijkwaardige reis realiseren.

Prijzen Eastern Rail Experience 2023

Standard Hotels 2-persoons-
kamer
1-persoons-
kamer
Winterseizoen 1 november 2022 t/m 21 maart 2023 € 1.565 € 2.369
Tussenseizoen 22 maart t/m 20 juni 2023 op aanvraag op aanvraag
Hoogseizoen 21 juni t/m 28 augustus 2023 € 1.903 € 2.936
Tussenseizoen 29 augustus t/m 31 oktober 2023 op aanvraag op aanvraag
Winterseizoen 1 november t/m 31 december 2023 € 1.615 € 2.456
Deluxe Hotels 2-persoons-
kamer
1-persoons-
kamer
Winterseizoen 1 november 2022 t/m 21 maart 2023 € 1.810 € 2.860
Tussenseizoen 22 maart t/m 23 juni 2023 op aanvraag op aanvraag
Hoogseizoen 24 juni t/m 25 augustus 2023 € 2.386 € 3.902
Tussenseizoen 26 augustus t/m 1 oktober 2023 op aanvraag op aanvraag
Winterseizoen 1 november t/m 31 december 2023 € 1.851 € 2.927

Prijzen zijn per persoon, gebaseerd op de koers van de Canadese dollar op 7 oktober 2021 en onderhevig aan wijzigingen. Kinderprijzen en overige kamerbezettingen op aanvraag. Tijdens feestdagen en festivals kunnen toeslagen gelden.

Inbegrepen
 • 10 overnachtingen conform reisschema in genoemde accommodaties en kamertypes
 • The Ocean treinreis Halifax-Sainte Foy in Cabin for Two, inclusief alle maaltijden aan boord
 • bustransfer Sainte Foy-Quebec Gare du Central
 • The Corridor treinreis Quebec Gare du Palais-Montreal in economy class
 • The Corridor treinreis Montreal-Kingston in economy class
 • The Corridor treinreis Kingston-Toronto Union Station in economy class
 • Quebec City bustour (ca. 2 uur)
 • Montreal stadstour per bus (ca. 3,5 uur)
 • 2-daags ticket Hop-on Hop-off Tour Toronto
 • lokale belastingen
Niet inbegrepen
 • vluchten
 • transfers tussen luchthavens, accommodaties en treinstations
 • niet genoemde maaltijden
 • fooien tijdens excursies en treinreizen
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024