East Canada Classic

Deze reis is uitermate geschikt voor een eerste kennismaking met de fascinerende natuur en cultuur van Canada. Door gebruik te maken van eenvoudige hotels is het prijskaartje van deze reis zeer aantrekkelijk. De route voert langs steden als Toronto, Montreal, Ottawa en Quebec City en tevens door het bekende Algonquin Park en het Thousand Islands gebied. Een reis vol afwisseling!

Beknopte route: Toronto – Kingston – Montreal – Quebec City – Ottawa – Huntsville – Niagara Falls – Toronto

Deze reis verlengen, inkorten of in omgekeerde volgorde maken? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Dagprogramma 14-daagse East Canada Classic

Dag 1: Aankomst Toronto

De eerste nachten van de reis verblijft u nabij de luchthaven van Toronto.

Overnachting: Crowne Plaza Toronto Airport 
 
Dag 2: Vrije dag Toronto

Maak voor het vervoer naar het centrum gebruik van de voordelige UP Express trein. Toronto is Canada’s grootste metropool en is een combinatie van een moderne stad met de charme van zijn multiculturele buurten en kleurrijke markten. Bezoek de CN Tower, Rogers Centre, Casa Loma, Eaton Centre en de gezellige St. Lawrence Market en Kensington Market. Een uniek perspectief op de stad krijgt u tijdens een cruise op Lake Ontario.

Overnachting: Crowne Plaza Toronto Airport 
 
Dag 3: Langs Lake Ontario naar Kingston, ca. 267 km

Vanmorgen rijdt u noordwaarts langs Lake Ontario naar Kingston. Bezoek het historische stadscentrum, Fort Henry en verken het prachtige Thousand Island gebied.

Overnachting: Days Inn
 
Dag 4: Thousand Islands Cruise en rit naar Montreal, ca. 294 km

De panoramische Thousand Islands Parkway voert naar Rockport, waar u een 1 uur durende cruise maakt door het Thousand Islands gebied. Maak onderweg naar Montreal een stop in Morrisburg voor een bezoek aan het historische Upper Canada Village.

Overnachting: Les Suites Labelle
 
Dag 5: Vrije dag Montreal

Enkele hoogtepunten van Montreal zijn de Notre Dame Cathedral, Old Montreal met zijn geplaveide straten en restaurants met buitenterrassen, de oude haven, McGill University, Mount Royal Viewpoint en St. Joseph Oratory.

Overnachting: Les Suites Labelle
 
Dag 6: Rit naar Quebec City, ca. 236 km

De rit naar Quebec City voert ten zuiden van de St. Lawrence River. De snelste route is over Trans Canada Highway #1, maar de meer toeristische route voert door het platteland en langs kleine dorpjes langs de rivieroever.

Overnachting: Travelodge Quebec
 
Dag 7: Vrije dag Quebec City

Een vrije dag in het sfeervolle Quebec City. om deze historische stad te bezichtigen. Wandel door de geplaveide straten en bezoek historische gebouwen en de vestingwerken.

Overnachting: Travelodge Quebec
 
Dag 8: Naar de hoofdstad van Canada: Ottawa, ca. 449 km

Langs de noordzijde van de St. Lawrence River rijdt u naar Ottawa, de hoofdstad van Canada. Onderweg is de moeite waard om een stop te maken bij één van de traditionele ‘Sucreries’ waar de beroemde Maple Syrup wordt gemaakt en typische gerechten uit Quebec geserveerd worden.

Overnachting: Days Inn Downtown
 
Dag 9: Vrije dag Ottawa

Bezoek in Ottawa de parlementsgebouwen, aanschouw de wisseling van de wacht of bezoek één van de prachtige musea in de stad. Het Canadian Museum of Civilisation mag natuurlijk niet worden overgeslagen. Tijdens een riviercruise ziet u de stad vanuit een ander perspectief.

Overnachting: Days Inn Downtown
 
Dag 10: Door het Algonquin Park naar Huntsville, ca. 362 km

Onderweg naar Huntsville passeert u Eganville, waar zich de grotten van Bonnechere bevinden, en rijdt door het afwisselende Algonquin Provincial Park. Morgen heeft u de hele dag om de hoogtepunten van dit park te verkennen.

Overnachting: Motel 6 Huntsville 
 
Dag 11: Vrije dag Algonquin Provincial Park

Algonquin is het oudste provinciale park van Canada en tevens een van de grootste. Door de vele waterwegen en meer dan 2.000 zoetwatermeren is het een paradijs om kanoënd te verkennen! Binnen de grenzen van het park leeft veel wild en met een wat geluk spot u zwarte beren, elanden, herten, bevers en of een van de vele vogelsoorten die hier leven.

Overnachting: Motel 6 Huntsville 
 
Dag 12: Door landelijk gebied naar Niagara Falls, ca. 335 km

Door Cottage Country Muskoka rijdt u terug richting Toronto, en verder zuidwaarts naar Niagara Falls. Maak eventueel een korte omweg langs het 19e-eeuws Niagara-on-the-Lake.

Overnachting: Best Western Plus Cairn Croft
 
Dag 13: Vrije dag Niagara Falls

De Niagara Falls zijn gelegen op de grens tussen Canada en Amerika en bestaan uit 3 delen: de smalle Bridal Veil Falls, de American Falls en de grote Horseshoe Falls. Er zijn tal van manieren om de watervallen te bezichtigen, waarvan de Voyage to the Falls boottocht een van de meest spectaculaire is.

Overnachting: Best Western Plus Cairn Croft
 
Dag 14: Terug naar Toronto, ca. 125 km

Op de luchthaven van Toronto retourneert u de huurauto en komt de reis ten einde.

Vertrekdata East Canada Classic 2024

Dagelijks tussen 1 mei en 19 oktober 2024

Wilt u de reis voor 1 mei of na 19 oktober maken? Vraag ons naar de mogelijkheden! 

Prijzen East Canada Classic 2024

2-persoons-
kamer
1-persoons-
kamer
1 mei t/m 13 juni 2024 € 1.049 € 2.074
14 juni t/m 24 juni 2024 € 1.107 € 2.190
25 juni t/m 13 augustus 2024 € 1.158 € 2.293
14 augustus t/m 8 oktober 2024 € 1.101 € 2.178
9 t/m 19 oktober 2024 € 981 € 1.936

Prijzen zijn per persoon, gebaseerd op de koers van de Canadese dollar op 5 januari 2023 en onderhevig aan wijzigingen. Kinderprijzen zijn op aanvraag.

Toeslagen per kamer per nacht op vrijdag en zaterdag: Kingston € 36; Quebec City €  34; Huntsville € 44.

Inbegrepen
 • 13 overnachtingen op basis van logies
 • 1 uur durende Thousand Islands Cruise vanuit Rockport
 • uitgebreid Engelstalig informatiepakket met kaarten bij aankomst in het eerste hotel
 • lokale belastingen
Niet inbegrepen
 • vluchten
 • autohuur
 • maaltijden
 • parkeergelden
 • optionele excursies
 • persoonlijke uitgaven
 • entreegeld parken
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024