Algonquin Provincial Park

Algonquin Provincial Park, gelegen in de provincie Ontario in Canada, is een van mooiste natuurgebieden van het land. Het park strekt zich uit over een uitgestrekt gebied van ongeveer 7.600 vierkante kilometer en is bezaaid met weelderige bossen en sprankelende meren en rivieren. Met wat geluk spot je hier zwarte beren, elanden, bevers en talloze vogelsoorten.

Het park staat bekend om zijn ongerepte en diverse natuurlijke landschappen. Het is bezaaid met bossen van gemengd naaldbos en loofbos, waaronder pijnbomen, kleurrijke esdoorns en geurige ceders. In de herfst verandert het park in een betoverend tafereel van levendige herfstkleuren, waarbij de bladeren veranderen in schakeringen van rood, oranje en geel.

Algonquin Provincial Park is ook de thuisbasis van meer dan 2.400 meren en talloze rivieren en beken. Deze waterwegen bieden eindeloze mogelijkheden voor kanoën, kajakken en vissen. Canadese schildpadden, bevers, elanden, otters en vele andere diersoorten kunnen vaak worden gespot tijdens een tocht over het water of tijdens het wandelen door de bossen.

Het park heeft een uitgebreid netwerk van wandelpaden die bezoekers de kans geven om te genieten van de overweldigende schoonheid van de natuur. Of je nu kiest voor een ontspannen wandeling langs een van de gemakkelijke paden of een meerdaagse trektocht door het ruige terrein, je zult versteld staan van de rust en het aanwezige wildlife.

Kamperen is een populaire activiteit in Algonquin Provincial Park, met tal van campings verspreid over het park. Of je nu kiest voor een rustieke tentervaring of liever verblijft in een camper of lodge, er is voor elk wat wils. ’s Nachts biedt het park ook een mooie gelegenheid voor sterrenkijken, waarbij je, bij helder weer, de adembenemende hemel vol met ontelbare sterren kunt bewonderen.

Algonquin Provincial Park is een ware schat voor natuurliefhebbers, avonturiers en rustzoekers.

Reizen & Excursies

v.a. € 2.085
East Canada Classic vanaf Montreal

Aantrekkelijk geprijsde autorondreis met verblijf in eenvoudige hotels, waarbij in 14 dagen highlights in Oost Canada worden bezocht: Toronto, Montreal, Ottawa, Quebec City, Algonquin Park en Thousand Islands.

Montreal – Montreal

v.a. € 777
East Canada Classic

Aantrekkelijk geprijsde autorondreis met verblijf in eenvoudige hotels, waarbij in 14 dagen highlights in Oost Canada worden bezocht: Toronto, Montreal, Ottawa, Quebec City, Algonquin Park en Thousand Islands.

Toronto – Toronto

v.a. € 1.262
Charming B&B’s Ontario & Quebec

15-daagse rondreis met verblijf in B&B’s en kleinschalige accommodaties. Deze reis combineert steden Toronto, Montreal, Ottawa en Quebec City met de natuur in Algonquin Park en Thousand Islands gebied.

Toronto – Toronto

Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024