Algonquin Park Explorer

De Algonquin Wilderness Eco-Lodge is gelegen aan de zuidrand van Algonquin Provincial Park, aan het privémeer Moffat Pond en een waterval. Deze unieke locatie is bereikbaar over een 2,3 kilometer wandelpad door het bos. Tijdens uw verblijf midden in de natuur gaat u back to basic, zonder televisie, telefoon en internet. Pas sinds 2010 is er elektriciteit.

Dit 7-daagse arrangement is een combinatie van verblijf in de Eco-Lodge en een meerdaagse wildernis kano- en kampeertocht. Het arrangement is geschikt voor beginners, een echte familietrip en de perfecte manier om tijd door te brengen in een prachtige omgeving.

Geniet van begeleide wandelingen, begeleide kanotochten, vrije tijd en gezelligheid met andere gasten rondom het kampvuur. Maaltijden zijn inbegrepen en in de vrije uren kunt u gebruikmaken van kano’s, roeiboot, sauna en hot tub.

 

Er zijn tevens 6-daagse combinatie-arrangementen. Een verblijf in de Eco-Lodge en de meerdaagse kano- en kampeertocht kunnen ook separaat van elkaar worden gereserveerd. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Dagprogramma 7-daagse Algonquin Park Explorer

Dag 1: Aanvang arrangement

Het arrangement start met een verblijf in de Eco-Lodge. Vanaf de parkeerplaats voert een 2,3 kilometer lang wandelpad naar de prachtige, afgelegen accommodatie. Neem uw bagage zelf mee of laat deze brengen (optioneel). Verken de lodge, geniet van het diner en volg ’s avonds een seminar sterren kijken.

 

Dag 2: Kanoën vanaf de lodge, op eigen gelegenheid

Na het ontbijt kunt u per kano de York River verkennen. Peddel langs stroomversnellingen en watervallen, zoals High Falls, Gut Rapids en The Chute. De poeltjes onderaan deze watervallen uitnodigen uit een duik te nemen. Kano verder naar Byers Lake om te zwemmen en picknicken; er worden regelmatig bevers en herten gespot. In het privémeer kunt u vissen op baars en in het nabij gelegen Little Mink Lake op forel. Na het diner geniet u van een gezellig kampvuur, spookverhalen, marshmallows roosteren en ‘Wolf Lecture and Wolf Howl’.

 

Dag 3: Wandelen vanaf de lodge, op eigen gelegenheid

Maak vandaag een wandeltocht naar Scorch Lake Lookout (6 uur retour) of High Falls Lookout (3 uur retour). Er is in totaal 40 kilometer aan wildernis wandelpaden. Ontspan in de buiten hot tub of sauna, neem een duik in het meer of geniet van de rust en het uitzicht. ’s Avonds staat een barbecue-diner op het programma.

 

Dag 4: Aanvang kano-avontuur

Vandaag laat u het comfort van de lodge achter en start het avontuurlijkere gedeelte van het arrangement: per kano diep de wildernis is. Op eigen gelegenheid rijdt u naar Rock Lake in het centrale deel van Algonquin, circa 1,5 uur rijden vanaf de Eco-Lodge. Na ontmoeting met de ervaren gids en uw groepsgenoten, uitgebreide informatie en een veiligheidsbriefing, gaat u het water op. Komende dagen peddelt u over enkele van de ruim 2.000 meren en rivieren die het park rijk is. Onderweg wordt gekampeerd en de maaltijden en het benodigde materiaal zijn inbegrepen, met uitzondering van uw persoonlijke uitrusting zoals slaapzak.

 

Dag 5: Kanoën

Na het ontbijt wordt een kronkelig riviertje verkent. Voorbij een oude dam volgt een korte portage, waarbij u de kano en de gehele uitrusting over land draagt, en peddelt over de South Madawaska River. ’s Avonds wordt het diner bereid van verse ingrediënten en geniet u van het kampvuur, de sterren en het wildernisgevoel.

 

Dag 6: Kanoën

Na het ontbijt bindt u de kampeeruitrusting op de kano’s en peddelt naar het volgende kamp. Er zijn verschillende portages op de route en er worden 3 meren overgestoken. Eindbestemming is Galeairy Lake; een prachtig meer in het oostelijke deel van Algonquin. Na het opzetten van de tenten en het verzamelen van hout voor het kampvuur, is er tijd om te relaxen.

 

Dag 7: Einde arrangement

Na een vroeg ontbijt peddelt de groep terug naar het beginpunt van de tour. Door het vroege vertrek is de kans groot om elanden of herten te zien; vooral bij het opkomen van de zon komen ze naar de meren om te drinken. Rond 11.00 uur bent u terug bij de parkeerplaats van Rock Lake en is een einde gekomen aan dit indrukwekkende arrangement.

Vertrekdata Algonquin Park Explorer 2024

Iedere vrijdag vanaf 17 mei t/m 27 september 2024

Prijzen Algonquin Park Explorer 2024

Volwassene € 915
Kind tot 12 jaar € 730
Huur persoonlijke uitrusting
(slaapzak, poncho, waterfles, zaklamp, toiletpapier)
€ 67
Transfer vanaf en naar Toronto € 302

Prijzen zijn per persoon, gebaseerd op de koers van de Canadese dollar op 4 december 2023 en onderhevig aan wijzigingen. Kinderprijs geldt bij minimaal 2 volbetalende volwassenen.

 

Inbegrepen

  • 3 overnachtingen Algonquin Eco-Lodge in 2-persoonskamer met gedeelde faciliteiten
  • gebruik faciliteiten Eco-Lodge, waaronder kano’s, roeiboot, sauna en hot tub
  • 4-daagse begeleide kanotocht met 3 overnachtingen in tent
  • maaltijden; beginnende met diner op dag 1 en eindigend met ontbijt op dag 7
  • lokale belastingen

Niet inbegrepen

  • autohuur / vervoer naar de Eco-Lodge
  • vervoer tussen Eco-Lodge en beginpunt kanotocht
  • fooien
  • persoonlijke uitgaven
  • optionele visvergunning
Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024