Schilderachtig Quebec en Gaspé

Tijdens deze 19-daagse autorondreis door Quebec en het Gaspé Peninsula maakt u kennis met de steden Montreal en Quebec. U rijdt door de veelzijdige natuur van de provincie langs de St. Lawrence River, Saguenay River en provinciale en nationale parken. In Tadoussac maakt u een walvisexcursie. U reist verder langs de grillige kust van het schiereiland Gaspé om uiteindelijk terug te keren in Montreal.

Beknopte route: Montreal – Saint Paulin – Chicoutimi – Tadoussac – Matane – Percé – Bonaventure – Rimouski – Quebec City – Orford – Montreal

Deze reis verlengen, inkorten of in omgekeerde volgorde maken? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Dagprogramma 19-daagse Schilderachtig Quebec en Gaspé

Dag 1: Aankomst Montreal

Vanaf de luchthaven rijdt u naar het historische hart van Montreal. De fascinerende stad is gegroeid van een 17e-eeuwse Franse kolonie tot een bloeiende metropool en nu ’s werelds één-na-grootste Franstalige stad.

Overnachting: Chateau Versailles
 
Dag 2: Vrije dag Montreal

Montreal staat bekend om uitstekende winkelmogelijkheden, voortreffelijke restaurants, een uitbundig nachtleven, rijke cultuur en historie. Er zijn talloze bezienswaardigheden; bezoek de Notre-Dame Basilica, Mount Royal Viewpoint, Saint Joseph Oratory en slenter over de geplaveide straten in Old Montreal. Om te winkelen gaat u naar Ste-Catherine Street: dit is één van Canada’s beste winkelstraten.

Overnachting: Chateau Versailles
 
Dag 3: Korte rit naar Saint Paulin, ca. 130 km

Dit rit naar Saint Paulin voert gedeeltelijk over de Chemin du Roy (King’s Road). Het is een van de oudste wegen van Noord Amerika en voert langs de St. Lawrence River, door prachtige landschappen en historische plaatsen.

Overnachting: Auberge Le Baluchon
 
Dag 4: Vrije dag

Saint Paulin is gelegen in de Mauricie-regio; een bosrijk gebied met talloze meren. Verken vandaag de onverharde paden van Mastigouche Wildlife Reserve of rijd de verharde parkweg door Mauricie National Park. Net buiten Saint Paulin bezoekt u de watervallen á Magnan, Aux Trembles en Damphousse.

Overnachting: Auberge Le Baluchon
 
Dag 5: Rit naar Chicoutimi, ca. 381 km

Vandaag is Chicoutimi uw eindbestemming; gelegen tussen Lac St. Jean en het Saguenay Fjord. De panoramische Highway #155 voert door Vallée du Saint-Mauricie, grotendeels langs de oever van de majestueuze St. Mauricie River. Bezoek in La Tuque de prachtige waterval en bij Lac Bouchette het Ermitage Saint-Antoine met museum, klooster en buitenkapel.

Overnachting: Hotel Le Montagnais
 
Dag 6: Vrije dag Lac St. Jean

De route rondom Lac St. Jean is ongeveer 200 kilometer en voert door kleine dorpen en prachtige natuur. Bezoek het openluchtmuseum Val-Jalbert Historic Village, safaripark Saint-Felicien Zoo Sauvage, Musée Améridien de Mashteuiatsh en Pointe-Taillon National Park.

Overnachting: Hotel Le Montagnais
 
Dag 7: Langs het Saguenay Fjord naar Tadoussac, ca. 135km

Via de noordelijke oever van de Saguenay River rijdt u in oostelijke richting. Geniet van de prachtige route langs fjordachtige kliffen en schitterende uitzichten. Tadoussac is een klein gezellig dorp aan de mond van de Saguenay Fjord en heeft een rijke historie

Overnachting: Hotel Tadoussac
 
Dag 8: Walvisexcursie

Tadoussac is gelegen aan de monding van Saguenay Fjord in de St. Lawrence River en is hierdoor de ideale locatie voor een walvisexcursie. Een whalewatching cruise is dan ook inbegrepen. Een fantastische ervaring!

Overnachting: Hotel Tadoussac
 
Dag 9: Per ferry naar Gaspé Peninsula, ca. 200 km plus ferry

Een vroeg vertrek vanuit Tadoussac voor de rit langs de ruige kust van de St. Lawrence River. Bij Baie Comeau neemt u de ferry naar Matane, op het Gaspé Peninsula. Tijdens de overtocht is er kans walvissen en dolfijnen te zien.

Overnachting: Quality Inn & Suites
 
Dag 10: Schitterende kustroute naar Percé, ca. 355 km

U volgt vandaag de kustlijn in noordoostelijke richting en ziet onderweg prachtige baaien, kleine vissershavens en mooie vuurtorens. De kustroute voor door het Forillon National Park. Dit park is gelegen op een smalle landtong en beidt eindeloos zicht op de oceaan. Voor u Percé bereikt, rijdt u door het kleine Gaspé met Canada’s enige houten kathedraal met prachtige fresco.

Overnachting: Hotel Mirage
 
Dag 11: Vrije dag Perce

Percé is gelegen in de uitlopers van de Appalachen; een 2.400 kilometer bergketen. De 88 meter hoge Rocher Percé is kenmerkend voor het stadje. Bekijk de enorme vrijstaande rots vanuit Percé of aanschouw de vorm, grootte en kleuren tijdens een boottocht. De boottocht doet tevens vogeleiland Ile-Bonaventure aan. Hier leven onder andere papegaaiduikers en zeekoeten en de grootste kolonie jan-van-genten van Noord-Amerika.

Overnachting: Hotel Mirage
 
Dag 12: Korte rit naar New Richmond, ca. 162 km

Van Percé naar New Richmomnd volgt u de schitterende ruige kustlijn met prachtige baaien. De dorpen die u tegenkomt zijn typische vissersdorpen met vissersvloten en visverwerkingsbedrijven. Bezoek bij Paspebiac de National Historic Site.

Overnachting: Hotel Le Francis
 
Dag 13: Vrije dag New Richmond – Bonaventure

Vandaag verblijft u in het zuidelijke deel van het Gaspé Peninsula, in het levendige Bonaventure. Ga kanoën, kajakken en (zalm-)vissen op de Bonaventure River, bezoek Musée Acadien du Quebec, Bioparc de la Gaspésie, de grotten van Saint-Elzéar of de prachtige schilderingen van George S. Dorval in Église Saint-Bonaventure.

Overnachting: Hotel Le Francis
 
Dag 14: Door het binnenland naar Riviere du Loup, ca. 386 km

U vervolgt vandaag de kustroute. Bezoek bij Carleton  het Mont St. Joseph Oratory en geniet van het uitzicht op de Baie des Chaleurs. Bij de provinciegrens met New Brunswick verlaat u de kust en rijd door het beboste binnenland van Quebec. Voordat u de St. Lawrence River bereikt, is een korte omweg naar de Reford Gardens in Grand Métis de moeite waard.

Overnachting: Hotel Universal
 
Dag 15: Langs de St. Lawrence River naar Quebec City, ca. 208 km

Nabij Rimouski kunt u de Canyon des Portes de l’Enfer (Hell’s Gate Canyon), Parc National du Bic en het historische Pointe-au-Père Lighthouse bezoeken. Langs de zuidelijke oever van de St. Lawrence River rijdt u vervolgens naar Quebec City.

Overnachting: Hotel Clarendon
 
Dag 16: Vrije dag Quebec City

Een vrije dag voor het historische Quebec City. Bezoek historische gebouwen, Old Town met geplaveide straten, het statige Fairmont Château Frontenac en de vestingwerken.

Overnachting: Hotel Clarendon
 
Dag 17: Rit naar Orford, ca. 260 km

Via een brug steekt u de St. Lawrence River over, de rit van vandaag leidt u naar Knowlton en de Eastern Townships, rijk in AngelSaksische charme en cultuur en “Quebecois joie de vivre”. Stop onderweg bij één van de vele meren en curieuze “Victorian Style” dorpen. Ook een bezoek aan Thetford Mines is de moeite waard.

Overnachting: Hotel Chéribourg
Dag 18: Vrije dag Orford

Neem vandaag de tijd om de omgeving van Orford te verkennen. De historie van de Abenaki Natives in de Eastern Townships, de steden Lac-Brome, Magog, North Hatley en Sherbrooke, waar u vast een winkel kunt vinden voor uw perfecte souvenir.

Overnachting: Hotel Chéribourg
 
Dag 19: Terug naar Montreal, ca. 130 km

Een korte rit brengt u terug naar Montreal. Op de luchthaven levert u de huurauto en checkt in voor de terugvlucht.

Vertrekdata Schilderachtig Quebec en Gaspé 2024

Dagelijks tussen 29 mei en 2 oktober 2024

Deze reis vóór 29 mei of ná 2 oktober maken? Vraag ons naar de mogelijkheden! 

Prijzen Schilderachtig Quebec en Gaspé 2024

2-persoonskamer 1-persoonskamer
9 mei t/m 6 juni 2024 € 1.511 € 2.941
7 juni t/m 13 juni 2024 € 1.569 € 3.058
14 juni t/m 17 juni 2024 € 1.713 € 3.345
18 juni t/m 28 juni 2024 € 1.794 € 3.506
29 juni - 2 juli 2024 € 1.827 € 3.573
3 juli - 26 augustus 2024 € 1.881 € 3.681
27 augustus - 2 oktober 2024 € 1.670 € 3.167

Prijzen zijn per persoon, gebaseerd op de koers van de Canadese dollar 11 oktober 2023 en onderhevig aan wijzigingen. Kinderprijzen en overige kamerbezettingen zijn op aanvraag.

Inbegrepen
 • 18 overnachtingen op basis van logies
 • Whalewatchcruise vanuit Tadoussac
 • Engelstalig informatiepakket met kaarten bij aankomst in het eerste hotel
 • lokale belastingen
Niet inbegrepen
 • vluchten
 • autohuur
 • ferry Baie Comeau-Matane
 • maaltijden
 • parkeerkosten
 • entreegelden parken
 • optionele excursies
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024