Algonquin Park Canoe Trip

Een geweldige 3-, 4- of 5-daagse tocht voor reizigers die wel van een beetje avontuur houden! Onder begeleiding van een ervaren gids peddelt u per kano door het Algonquin Provincial Park en kampeert u midden in de natuur. Het Algonquin is het oudste provinciale park van Canada en tevens een van de grootste. Door de vele waterwegen en meer dan 2.000 zoetwatermeren is het een paradijs om al kanoënd te verkennen! Binnen de grenzen van het park leeft veel wild en met een beetje geluk spot u zwarte beren, elanden, herten, bevers en of een van de vele vogelsoorten die hier leven. De Algonquin Park Canoe Trip is gericht op beginners die de Canadese wildernis willen ervaren.

Dagprogramma 4-daagse Algonquin Park Canoe Trip

Dag 1: Aanvang arrangement

Op eigen gelegenheid rijdt u naar Rock Lake in het Algonquin Provincial Park, waar om 13.00 uur het arrangement start. Uiteraard krijgt u eerst een uitgebreide voorlichting over de basistechnieken van het kanoën, hoe u de kano op de juiste manier laadt en beveiligt en wat te doen in geval de kano omslaat of als u een beer tegenkomt. En dan kan het avontuur beginnen! U stapt in de ‘expedition-weight’ kevlar-kano en gaat naar een van de binnenmeren van het park; Pen Lake. De tocht duurt circa 3 uur en onderweg is een ‘portage’ van ongeveer 300 meter. Hierbij worden de kano’s geleegd en draagt u de kano’s en uitrusting een stukje over land. Bij aankomst in het kamp worden de tenten opgezet en is er gelegenheid de omgeving verkennen.

Dag 2: Kanoën Algonquin Park

Na het ontbijt wordt een kronkelig riviertje verkent. Voorbij een oude dam volgt een korte portage en vervolgens peddelt u over de South Madawaska River. ’s Avonds wordt het diner bereid van verse ingrediënten en geniet u van het kampvuur, de sterren en het wildernisgevoel.  

 

Dag 3: Kanoën Algonquin Park

Na het ontbijt bindt u de kampeeruitrusting op de kano’s en peddelt naar het volgende kamp. Er zijn verschillende portages op de route en er worden 3 meren overgestoken. Eindbestemming is Galeairy Lake; een prachtig meer in het oostelijke deel van Algonquin. Na het opzetten van de tenten en het verzamelen van hout voor het kampvuur, is er tijd om te relaxen. Neem een duik in het water, lees een boek, ga wandelen of geniet simpelweg van de prachtige natuur en de stilte. 

 

Dag 4: Einde arrangement

Na een vroeg ontbijt peddelt de groep terug naar het beginpunt van de tour. Doordat u vroeg op pad gaat is de kans groot om elanden of herten tegenkomen; vooral bij het opkomen van de zon komen ze naar de meren om te drinken. Rond 11.00 uur bent u terug bij de parkeerplaats van Rock Lake en is een einde gekomen aan dit indrukwekkende arrangement. 

Programma kanotocht is onder voorbehoud en kan ter plaatse wijzigen.

Vertrekdata Algonquin Park Canoe Trip 2024

3-daags arrangement
Iedere vrijdag vanaf 17 mei t/m 27 september 2024

4-daags arrangement
Iedere maandag vanaf 13 mei t/m 3 oktober 2024

5-daags arrangement
19 mei, 9 juni, 30 juni, 21 juli, 11 augustus 2024

Prijzen Algonquin Park Canoe Trip 2024

3-daags arrangement € 473
4-daags arrangement € 598
5-daagse arrangement € 745
Huur persoonlijke uitrusting
(slaapzak, poncho, waterfles, zaklamp, toiletpapier)
€ 67
Transfer vanaf en naar Toronto, incl. persoonlijke uitrusting. € 302

Prijzen zijn per persoon, gebaseerd op de koers van de Canadese dollar op 30 november 2023  en onderhevig aan wijzigingen. Kinderprijzen op aanvraag.

Inbegrepen
  • 2, 3 of 4 overnachtingen in tent met luchtbedden
  • maaltijden
  • begeleiding door ervaren gids
  • gebruik materiaal (kano’s en tent)
  • benodigde vergunningen
  • lokale belastingen
Niet inbegrepen
  • vervoer naar en vanaf Algonquin Park
  • fooien
  • persoonlijke uitgaven
Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024