Algonquin Park Log Cabin

Met het 3-daagse avontuurlijke arrangement vanuit Toronto ontdekt u Ontario’s oudste provinciale park: Algonquin. Door de vele waterwegen en meer dan 2.000 zoetwatermeren is het een waar paradijs om al kanoënd te verkennen! Binnen de grenzen van het park leeft veel wild en met een beetje geluk spot u zwarte beren, elanden, herten, bevers en of een van de vele vogelsoorten die hier leven. ’s Morgens gaat u met de kano op pad om elanden te zoeken, u maakt wandelingen naar fantastische uitzichtpunten en geniet van maaltijden die op het vuur worden bereid. U overnacht in rustieke Algonquin Park Log Cabins, gelegen aan Surprise Lake.

Dagprogramma 3-daagse Algonquin Park Log Cabin

Dag 1: Transfer van Toronto naar Algonquin Provincial Park

Rond 07.15 uur wordt u opgehaald bij de accommodatie in Toronto voor een transfer (optioneel) naar het Algonquin Park, waar u circa 4 uur later aankomt. De komende 2 nachten verblijft u in de eenvoudige Algonquin Park Log Cabin, gelegen in de noordwestelijke hoek van Algonquin Park en aan Surprise Lake. Er zijn 6 tweepersoonskamers in de blokhut en 2 gedeelde badkamers. Er is geen elektriciteit en geen mobiel bereik: u bevindt zich echt midden in de natuur! Doordat de accommodatie ’s avonds sfeervol is verlicht door kaarsen en lantaarns, ervaart u de rustieke Canadese charme. Na het inchecken geniet u van een lunch en maakt u een kano- en wandeltocht naar Kitchie Island. Vervolgens kunt u terug naar de accommodatie of verder peddelen naar Otter Bay voor een kennismaking met het boreale bos en de vele beverburchten. Na het authentiek Canadese diner maakt u een avondexcursie per kano, waarbij u de fascinerende geluiden van de wildernis ervaart. Bij terugkomst kunt u ontspannen op de patio, in de sauna of bij de open haard.

Overnachting Algonquin Park Log Cabin – Double Room with Shared Bathroom

 

Dag 2: Wandelen en kanoën in Algonquin Provincial Park

Ochtendwandeling naar Lookout Bluff voor een spectaculair uitzicht over de meren van Algonquin. ’s Middags heeft u vrije tijd om Surprise Lake per kano te verkennen, te wandelen, vissen of zwemmen of vanaf de veranda van het uitzicht te genieten. Het is ook mogelijk deel te nemen aan een workshop Canadese souvenirs maken. Laat in de middag peddelt u naar een schilderachtige locatie voor een kampvuur, zonsondergang en het diner.

Overnachting Algonquin Park Log Cabin – Double Room with Shared Bathroom

 

Dag 3: Transfer terug naar Toronto

Nog voor het ontbijt maakt u een kanotocht in de ochtendmist. Veel wildlife, waaronder elanden en bevers, zijn het meest actief tijdens zonsopkomst en hopelijk komt u ze onderweg tegen! Na het traditionele Maple Syrup Breakfast is er gelegenheid te zwemmen, wandelen of gebruik te maken van de sauna. Na een barbecue-lunch volgt om 15.00 uur de transfer (optioneel) terug naar Toronto. Aankomst rond 19.00 uur.

Vertrekdata Algonquin Park Log Cabin 2022

10, 20,27 juni, 1,4, 11 juli
Tussen 18 juli en 4 september iedere maandag t/m woensdag
12,19,26 september, 3 en 10 oktober

Prijzen Algonquin Park Log Cabin 2022

10 juni t/m 17 juli 2022 € 520,00
18 juli t/m 4 september en 26 september t/m 10 oktober 2022 € 555,00
12 en 29 september 2022 € 520,00
Optionele transfer vanaf en naar Toronto € 268,00

Prijzen zijn per persoon, gebaseerd op de koers van de Canadese dollar op 1 november 2021 en onderhevig aan wijzigingen. Kinderprijzen op aanvraag.

Inbegrepen
 • 2 overnachtingen Algonquin Log Cabin Lodge met gedeelde faciliteiten
 • alle maaltijden beginnend met de diner op dag 1 en eindigend met de ontbijt op dag 3
 • shuttle service tussen Toronto en Algonquin (indien bijgeboekt – niet op alle data mogelijk)
 • gebruik van kano’s
 • excursie bij schemering om het wild te horen
 • kano les
 • ervaren gids tijdens wandelingen en kano tochten
 • excursies volgens programma
Niet inbegrepen
 • vervoer naar en vanaf Algonquin Park
 • fooien
 • persoonlijke uitgaven
Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024