Onderstaande 20-daagse route is een suggestie; het voordeel van kamperen is uiteraard dat u zelf kunt bepalen hoeveel nachten u op de verschillende locaties verblijft. Als u onderstaande route gaat volgen, rijdt u ongeveer 4.000 kilometer.

Beknopte route: Vancouver – Kamloops – Clearwater- Jasper – Banff – Invermere – Nelson – Osoyoos – Harrison Hot Springs – Whistler – Powell River – Campbell River – Pacific Rim National Park – Victoria – Vancouver

Dagprogramma

Dag 1: Vancouver

Na aankomst op de luchthaven gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel Downtown Vancouver.

Overnachting: hotel in Vancouver

 

Dag 2: Vancouver – Lac Le Jeune, ca. 320 km

Vanochtend haalt u uw camper op en  verlaat Vancouver in oostelijke richting om kennis te maken met de uitgestrekte ranch landschappen in het binnenland van Columbia. Bij “Hells Gate” of Boston Bar krijgt u de kans om de Fraser Canyon te ontdekken vanuit de “Airtram”. Bezoek ook Lytton, een van de stadjes die bekend geworden is door de Gold Rush.

Overnachting in Lac Le Jeune Park

 

Dag 3: Lac Le Jeune – Wells Gray Provincial Park, ca. 165 km

Uw reis naar de prachtige landschappen van Wells Gray Provincial Park gaat via de Yellowhead Highway. In de omgeving van Clearwater kunt u vele activiteiten ondernemen. Een bezoek aan het Clearwater Yellowhead museum is zeker een aanrader. Het is ook heerlijk om een boottochtje te maken over Dutch Lake.

Overnachting in Falls Creek Campground

 

Dag 4: Wells Gray Provincial Park

U kunt de hele dag genieten in Wells Gray Provincial Park. U kunt hier o.a. wandelen, vissen, varen of raften. Een bezoek aan een van de vele watervallen mag  zeker niet ontbreken. Tip Helmcken Falls is werkelijk prachtig!

Overnachting in Falls Creek Campground

 

Dag 5: Wells Gray Provincial Park – Jasper, ca. 340 km

Vandaag verlaat u het Wells Gray Park om kennis te maken met de spectaculaire Rocky Mountains. Onderweg heeft u een prachtig uitzicht op Mount Robson, de hoogste top in de Canadese Rockies. De rit door de Rockies is overweldigend mooi.

Overnachting Hinton/Jasper KOA

 

Dag 6: Jasper – Banff, 285 km

Uw rit van vandaag voert u naar één van de hoogtepunten van deze reis; de Icefields Parkway. U reist door een landschap van hoge toppen, gletsjers en bergmeren. U moet zeker een stop maken bij Peyto Lake en Moraine lake, ook niet te missen is een stop bij de Athabasca Gletsjer. Een tocht met de Snocoach of een wandeling over Columbia Icefield behoort tot de mogelijkheden.

Overnachting in Tunnel Mountain Resort

 

Dag 7: Banff National Park

Een hele dag in de prachtige natuur in de omgeving van Banff. U kunt een bezoek brengen aan Bow Falls, of per gondel naar Sulpher Mountain. De omgeving leent zich uitstekend voor het maken van wandelingen, paardrijden, fietsen en raften. De vele winkels in Banff nodigen natuurlijk uit om eens heerlijk te gaan shoppen.

Overnachting in Tunnel Mountain Resort

 

Dag 8: Banff – Lakeshore/Windermere, ca. 155 km

Vandaag rijdt u door Kootenay National Park, een landschap gedomineerd door hoge bergpieken, gletsjers, diepe valleien en kristalheldere meren. Een bezoek aan Radium Hot Springs is zeker de moeite waard.

Overnachting in Lakeshore Resort/Windermere

 

Dag 9: Lakeshore/Windermere

Invermere is een paradijs voor outdoor activiteiten. U kunt hier wandelen, vissen, vogels kijken, varen en windsurfen op Lake Windermere.

Overnachting in Lakeshore Resort/Windermere

 

Dag 10: Lakeshore Resort/Windermere – Nelson, ca. 380 km

U rijdt door de bergketens van Purcell en Selkirk naar het historische stadje Fort Steele. U neemt de ferry over Kootenay Lake naar Balfour, dit is ’s werelds langste gratis overtocht. In Fort Steele Heritage Town wordt de geschiedenis uit de tijd van de goudzoekers en de 19e eeuwse handelspost levend gehouden. Later in de middag arriveert u in Nelson, eveneens een historische stad.

Overnachting in Camp Nelson RV Park

 

Dag 11: Nelson – Osoyoos, ca. 260 km

De panorama route gaat vandaag verder over de Bonanza Pass en Gold Canyon langs de grens met de Verenigde Staten.

Overnachting in  NK’MIP RV Park Osoyoos

 

Dag 12: Osoyoos – Manning Provincial Park, ca. 160 km

Onderweg vanuit Osoyoos naar Manning Park komt u langs Oliver Park; de enige woestijn in Canada. Daarna heeft u alle tijd om Manning Provincial Park te verkennen. Na een flinke wandeling in het park heeft u een prachtig uitzicht op de Three Brothers Mountain en Thunder Lake.

Overnachting in Manning  Park Resort .

 

Dag 13: Manning Provincial Park – Whistler, ca. 350 km

Vanmorgen rijdt u door het goudzoekers stadje Hope verder langs de Fraser Rivier naar de ruige Pacific kust. De route voert over de spectaculaire Sea to Sky Higway waardoor u uiteindelijk in de bekende wintersportplaats Whistler uitkomt. U zult zien dat Whistler niet alleen in de winter de moeite waard is maar ook in de zomer tal van activiteiten te bieden heeft.

Overnachting in Riverside Resort Whistler

 

Dag 14: Whistler – Powell River, ca. 125 km plus ferry’s

De route gaat verder langs de bekende Sunshine Coast alvorens u gaat beginnen aan de eerste van de vele BC Ferries overtochten die nog gaan volgen.

Overnachting in Willingdon Beach Powell River

 

Dag 15: Powell River – Campbel River, ca. 70 km plus ferry’s

Vanmorgen een frisse start met een BC ferry overtocht waarbij u ook nog eens Orca’s tegen kunt komen. Als u de ferry verlaat, rijdt u door de Comox Vallei richting Campell River, een waar zalmvissers paradijs. Vanui Campbell River worden er excursies per zodiac aangeboden waarbij u orca’s bultruggen en beren kunt spotten. Ok zwemmen hier gigantische scholen dolfijnen.

Overnachting op Brown’s Bay Resort .

 

Dag 16: Campbell River – Pacific Rim National Park, ca. 285 km

U begint de dag met een korte overtocht. U rijdt over Vancouver Island naar de Pacific Coast via oude regenwouden en parken. Met een beetje geluk komt u beren, herten of wolven tegen. Mocht u ze niet zien, wees ervan overtuigd dat zij u wel zien.

Overnachting in Crystal Cove Beach Resort Tofino

 

Dag 17: Pacific Rim National Park

Een hele dag in Pacific Rim National Park om bijvoorbeeld een heerlijke wandeling langs de ruige kustlijn te maken.

Overnachting in Tofino

 

Dag 18: Pacific Rim National Park – Victoria, ca. 315 km

Vandaag rijdt u weer terug naar het oosten. Onderweg kunt u Horne Lake Caves, Cathedral Grove of Little Qualicum Falls Provincial Park bezoeken.

Overnachting in West Bay Marine Village Victoria

 

Dag 19: Victoria – Vancouver, ca. 70 km plus ferry’s

Vanochtend heeft u nog ruim de tijd om bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan Butchart Gardens voor u in de middag de ferry terugneemt naar het vaste land.

Overnachting Vancouver

 

Dag 20: Vancouver

Helaas is aan deze reis een einde gekomen, u levert de camper in en u wordt naar de luchthaven gebracht voor uw terugreis naar Nederland .

Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024