IJsberen van Churchill

Churchill is de onbetwiste hoofdstad van de ijsberen: door de ligging aan de Hudson Bay en langs de jaarlijkse migratieroute, is het de ideale locatie om ijsberen in het wild te zien. Ieder najaar komen ze hier in grote getalen naartoe om te wachten tot de baai dichtvriest en ze weer op zeehonden kunnen jagen. Bij de tours in oktober kenmerkt de omgeving zich veelal nog door herfstkleuren en naarmate november vordert, verandert het landschap in ijs en sneeuw. Vanwege de noordelijke ligging en het weinige omgevingslicht heeft u ’s avonds kans de Aurora Borealis (noorderlicht) te zien.

Wij adviseren ten minste één dag voor aanvang van de tour in Winnipeg te arriveren, in verband met het risico op vertraging van uw vlucht of bagage. Wanneer u onverhoopt later in Winnipeg arriveert, gaat dit ten koste van uw tijd bij de ijsberen en eventuele kosten die eruit voortvloeien zijn voor eigen risico en rekening. Tevens is het prettig dat u tijd heeft om te acclimatiseren; u bent in een andere tijdzone en ander klimaat.

Bekijk ook de arrangementen met verblijf in de unieke Tundra Buggy Lodge!

Dagprogramma Adventurer Tour

Dag 1: Aankomst in Winnipeg

Bij aankomst op de luchthaven van Winnipeg maakt u gebruik van de gratis shuttleservice van  Four Points by Sheraton Hotel Winnipeg Airport, waar u de komende nacht verblijft. ’s Avonds ontmoet u onze lokale vertegenwoordiging en kunt u de laatste vragen stellen voordat het avontuur morgen echt begint!

Overnachting in Winnipeg

 

Dag 2: Vlucht van Winnipeg naar Churchill

Om 07.30 uur vertrekt u vanaf Winnipeg Airport naar Churchill, waar u circa 2 uur later aankomt. Vandaag heeft u gelegenheid te genieten van de unieke charme van Manitoba’s meest noordelijke stad. Bezoek het Itsanitaq Museum, Parks Canada Visitor Center, maak een optionele helikoptervlucht of excursie per hondenslede.

Overnachting in Churchill 

 

Dag 3: Tundra Buggy Adventure

U stapt aan boord van de Tundra Buggy voor een 7 uur durende excursie op zoek naar ijsberen. Deze terreinwagens zijn speciaal ontworpen voor het noordelijke landschap en brengen u op een veilige manier naar de beste locaties in Churchill Wildlife Management Area. De Tundra Buggy beschikt over 40 zitplaatsen en vanaf het balkon aan de achterzijde heeft u vrij uitzicht. De avond is ter vrije besteding in Churchill.

Overnachting in Churchill 

 

Dag 4: Tundra Buggy Adventure en vlucht van Churchill naar Winnipeg

Nog een dag aan boord van de Tundra Buggy op zoek naar ijsberen! Op de toendra kunt u ook  andere soorten arctisch wildlife tegenkomen: er leven onder meer poolvossen en -hazen, rode vossen, sneeuwhoenders (ptarmigans), sneeuwganzen, giervalken en sneeuwuilen. Om 21.10 uur vliegt u terug naar Winnipeg, aankomst is om 22.50 uur.

Overnachting in Winnipeg

 

Dag 5: Einde van de tour

Het avontuur zit er alweer op! Op de luchthaven van Winnipeg checkt u in voor de terugvlucht.

 

Enthusiast Tour

Het Adventurer-programma is de voordeligste mogelijkheid om ijsberen in Churchill in hun natuurlijk omgeving te zien. De tours omvatten accommodatie, vervoer en verblijf en bieden veel vrije tijd. De volledige capaciteit van de Tundra Buggy wordt benut: er zijn 40 zitplaatsen en bij de Adventurer Tour is de maximale groepsgrootte 40 personen. 2020 is het laatste jaar waarin de Adventurer Tour is aangeboden.

Bij de Enthusiast Tour bestaat het gezelschap uit maximaal 22 personen. Hierdoor is er aan boord van de Tundra Buggy veel meer ruimte, heeft iedereen heeft een raamplaats en daarmee het best mogelijke uitzicht. Ook op het balkon aan de achterzijde heeft u door de kleinere groep meer ruimte. Tijdens het gehele programma is er bij de Enthusiast Tour een specialistische gids aanwezig en is er een breed aanbod aan activiteiten inclusief, zoals een stadstour, museumbezoek, diapresentatie en cultureel programma.

Het Enthusiast programma wordt aangeboden als 5-daagse, 6-daagse en 8-daagse reis. Bij de 6- en 8-daagse reis verblijft u een derde nacht in Churchill en zijn een culturele presentatie, bezoek Itsanitaq Museum en een hondensledetocht inbegrepen.

Het 8-daagse programma komt overeen met het 6-daagse, met uitzondering van het vervoer Winnipeg-Churchill: de binnenlandse vlucht is vervangen door een treinreis. Een afwisselende rit van 1.697 kilometer voert door het binnenland van Manitoba en Saskatchewan. Geniet onderweg van het subarctische landschap en de uitstekende maaltijden. Aan boord is een slaapaccommodatie gereserveerd. Deze boven- en benedenbedden zijn overdag twee brede stoelen tegenover elkaar die ’s nachts worden omgebouwd tot twee bedden boven elkaar, van het gangpad gescheiden door een zwaar gordijn. Douche en toilet bevinden zich elders in hetzelfde rijtuig. Optioneel kiest u voor een upgrade naar en privé cabin. Vertrek uit Winnipeg is rond het middaguur en aankomst Churchill is 2 dagen later, in de ochtend.

Prijzen 2023 - 2024 op aanvraag

 

 

Inbegrepen bij Family Adventurer Tour
  • luchthaven shuttleservice Four Point by Sheraton Winnipeg Airport
  • 2 overnachtingen in Winnipeg in standaard kamer
  • 2 overnachtingen Churchill in standaard kamer
  • continentaal ontbijt
  • vlucht van Winnipeg naar Churchill en v.v.
  • transfers tussen luchthaven Churchill, accommodatie Churchill en Tundra Buggy Launch Site
  • 2x dagen met de Tundra Buggy op basis van 38 personen, inclusief lunch en dranken (water, koffie, thee, warme chocolademelk)
  • hondensledetocht
  • diverse familie-activiteiten
  • bezoek Parks Canada Visitor Centre
  • Engels sprekende specialistische gids
  • lokale belastingen

 

Inbegrepen bij Enthusiast Tour
  • luchthaven shuttleservice Four Point by Sheraton Winnipeg Airport
  • 2 overnachtingen in Winnipeg in standaard kamer
  • 2 overnachtingen Churchill in standaard kamer (3 overnachtingen bij 6- en 8-daagse tour)
  • continentaal ontbijt
  • vlucht van Winnipeg naar Churchill en v.v. (enkele reis bij 8-daagse tour)
  • transfers tussen luchthaven Churchill, accommodatie Churchill en Tundra Buggy Launch Site
  • 2x dagen met de Tundra Buggy op basis van 22 personen, inclusief lunch en dranken (water, koffie, thee, warme chocolademelk)
  • Churchill Town & Area Tour
  • bezoek Parks Canada Visitor Centre
  • bij 6- en 8-daagse tour: hondensledetocht, culturele presentatie en bezoek Itsanitaq Museum
  • bij 8-daagse tour: treinreis van Winnipeg naar Churchill inclusief gekozen slaapaccommodatie (Upper / Lower Berth) en alle maaltijden aan boord
  • Engels sprekende specialistische gids
  • lokale belastingen

 

Niet inbegrepen bij beide tours

 

Voorwaarden

Aanbetaling: € 1.000 per persoon
Restantbetaling: uiterlijk 130 dagen voor vertrek
Annuleringskosten: tot 130 dagen voor vertrek € 750 per persoon; tussen 129 en 65 dagen voor vertrek 50% van de reissom en vanaf 64 dagen voor vertrek 100% van de reissom

Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024