Yukon & Alaska Explorer

Deze reis combineert de ruige Canadese staat Yukon met Alaska. Het avontuur begint in Whitehorse, de poort tot de Gold Rush, en voert door spectaculaire ruige bergen, serene landschappen en historische dorpjes. Tevens maakt u kennis met de oorspronkelijke cultuur van de Inuit. Het is ook mogelijk deze reis in Anchorage, Alaska te beginnen.

Beknopte route: Whitehorse – Haines Junction – Beaver Creek – Fairbanks – Denali – Anchorage – Tok – Dawson City – Whitehorse

Deze reis verlengen, inkorten of in omgekeerde volgorde maken? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Dagprogramma 15-daagse Yukon & Alaska Explorer

Dag 1: Aankomst Whitehorse

Na aankomst op de luchthaven van Whitehorse haalt u de huurauto op en rijdt naar het centrum. Bij de receptie ligt een roadbook klaar, met daarin alle informatie en routekaarten van Yukon en Alaska.

Overnachting: The Sternwheeler Hotel & Conference Centre  of Best Western Gold Rush Inn
Dag 2: Vrije tijd Whitehorse en korte rit naar Haines Junction, ca. 154 km

Neem vanochtend de tijd voor een kennismaking met Whitehorse: bezoek het Visitor Center, de historische S.S. Klondike en de prachtige Miles Canyon. In westelijke richting rijdt u over de Alaska Highway naar Haines Junction, gelegen aan de rand van Kluane National Park.

Overnachting: Dalton Trail Lodge
Dag 3: Vrije dag Haines Junction

Ga wandelen bij Kathleen Lake of kies de 3,5 kilometer Dezadeash River Trail. In Da Ku Cultural Center komt u meer te weten over de cultuur en tradities van de Champagne en Aishihik First Nations.

Overnachting: Dalton Trail Lodge
Dag 4: Flightseeing Kluane National Park en rit naar Beaver Creek, ca. 291 km

Kluane National Park beslaat een gigantische gebied en omvat valleien, toendra, bossen, bergen, gletsjers en ijsvelden. De beste manier om een indruk van het landschap te krijgen is vanuit de lucht en een 1 uur durende flightseeing is bij de reis inbegrepen! Vanaf Silver City Airport stijgt u op om het spectaculaire landschap te aanschouwen. Middenin de St. Elias Mountain Range bevindt zich Canada’s hoogste berg: de 5.959 meter hoge Mount Logan. De rit naar Beaver Creek voert door afwisselend en uitgestrekt natuurgebied, onder meer langs Yukon’s grootste meer: het turquoise Kluane Lake.

Overnachting: Discovery Yukon Lodgings
Dag 5: De grens over met Alaska naar Fairbanks, ca. 500 km

Vandaag staat een lange rit op het programma. Dertig kilometer ten noorden van Beaver Creek steekt u de grens over met Alaska: de klok gaat een uur achteruit en in plaats van kilometers, worden afstanden in mijlen aangegeven. De natuur blijft echter ongewijzigd indrukwekkend! Onderweg naar Fairbanks passeert u plaatsen die een betekenisvolle rol hebben in de Alaskaanse geschiedenis, zoals Tok, Delta Junction en de Eielson Air Force Base.

Overnachting: Clarion Hotel and Suites Fairbanks
Dag 6: Naar Denali National Park, ca. 265 km

Fairbanks is een grote stad, midden in de wildernis, en toegangspoort tot het hoge noorden van Alaska. Bezienswaardigheden zijn onder andere Museum of the North, Morris Thompson Cultural & Visitor Center en Gold Dregde no. 8. Over de George Parks Highway rijdt u zuidwaarts naar Denali. Geniet van de ongerepte natuur, kolkende rivieren en het uitzicht op Noord Amerika’s hoogste berg: de 6.190 meter hoge Mount Denali.

Overnachting: Denali Cabins
Dag 7: Vrije dag Denali National Park

Ontdek de uitbundige flora en fauna van Denali National Park. Er is slechts één toegangsweg en om de ongerepte natuur en het wildlife te behouden, is verkeer in het park gelimiteerd. De eerste 15 mijl van de onverharde weg is vrij toegankelijk voor autoverkeer en verder het park kunt u enkel in met een bustour.

Kies een shuttlebus wanneer u onderweg wilt in- en uitstappen om op eigen gelegenheid te wandelen. Deze gaan tot Toklat River (mijl 53), Eielson (mijl 66) en Wonder Lake (mijl 85). Bij de Tundra Wilderness Tour (tot Toklat) en de Kantishna Tour (mijl 92; einde van de weg) blijft u de hele dag in dezelfde bus. Uiteraard wordt er onderweg regelmatig gestopt om de benen te strekken en foto’s te nemen.

Overnachting: Denali Cabins
Dag 8: Via Talkeetna naar Anchorage, ca. 380 km

Vandaag rijdt u verder zuidwaarts door uitgestrekte bossen van sparren, berken en populieren. met de ruige bergen van de Alaska Range en Talkeetna Mountains als achtergrond. Stop onderweg in het pittoreske Talkeetna; gelegen aan de voet van Mount Denali en het startpunt voor expedities op de imposante berg. Bezoek het historische Talkeetna Roadhouse en geniet van het uitzicht vanaf Riverfront Park. Vlak voor u Anchorage bereikt is een bezoek aan Eklutna Historical Park de moeite waard.

Overnachting: Inlet Tower Hotel & Suites of Clarion Suites Anchorage
Dag 9: Vrije dag Anchorage

Anchorage is Alaska’s grootste stad en heeft een compact centrum, dat gemakkelijk te voet verkent kan worden. Bezoek het Native Heritage Museum of Anchorage Museum, wandel door Alaska Zoo of de Boo-tanical Garden of trek er met de auto op uit. Er zijn talloze schilderachtige routes: rijd zuidwaarts naar Chugach National Forest en neem in Girdwood de Alyeska Aerial Tram naar 2,300 feet hoogte voor een schitterend uitzicht. Nog zuidelijker, bij Portage, kan een gletsjercruise worden gemaakt. Ten noorden van Anchorage is de groene Hatcher Pass een aanrader en ten oosten van de stad kan de spectaculaire Knik River Valley worden bezocht.

Overnachting: Inlet Tower Hotel & Suites of Clarion Suites Anchorage
Dag 10: Door de Matanuska Valley naar Tok, ca. 520 km

Vertrek vandaag op tijd; er staat u een lange rit te wachten. De Glenn Highway voert in oostelijke richting naar Glennallen en is benoemd tot ‘National Scenic Byway’; een weg die een bestemming op zich is. Stop halverwege bij de schitterende Matanuska Glacier. Deze 44 kilometer lange en bijna 6 kilometer brede gletsjer ligt in de vallei direct onder de snelweg. Vanaf Glennallen rijdt u in noordoostelijke richting naar de kleine gemeenschap Tok, waarbij u onderweg ruim 100 mijl lang uitzicht heeft op de Wrangell Mountains.

Overnachting: Three Bears Tok Motel 
Dag 11: Schitterende rit over de Top of the World Highway naar Dawson City, ca. 300 km

Op de Top of the World Highway ervaart u een echt wildernisgevoel. De route voert door ongerept gebied en biedt schitterende vergezichten. Poker Creek-Little Gold Creek is Amerika’s meest noordelijke grensovergang en de op-één-na hoogstgelegen, op 4,127 feet (1.258 meter).

Overnachting: Downtown Hotel, a Coast Hotel of Midnight Sun Hotel
Dag 12: Vrije dag in historisch Dawson City

Dawson City is gelegen aan de monding van de Klondike River in de Yukon River en was ruim honderd jaar geleden het middelpunt van de Klondike Gold Rush. Nog altijd wordt in de omgeving goud gezocht én gevonden. De tijd lijkt er stil te hebben gestaan; historische gebouwen herinneren aan deze periode. In het centrum bezoekt u Dawson City Museum, Jack Londen Museum en de S.S. Keno. Buiten de stad zijn Dredge No. 4 aan Bonanza Creek Road en de Midnight Dome moeite waard. U kunt vandaag ook over de Dempster Highway rijden voor een bezoek aan Tombstone Territorial Park. ’s Avonds is een bezoek aan Diamond Tooth Gerties een must.

Overnachting: Downtown Hotel, a Coast Hotel of Midnight Sun Hotel
Dag 13: Terug naar Whitehorse, ca. 535 km

De Klondike Highway voert zuidwaarts terug naar Whitehorse. Onderweg passeert u de kleine dorpjes Stewart Crossing, Pelly Crossing en Yukon Crossing. Stop bij de krachtige stroomversnellingen van Five Finger Rapids en bij Braeburn Lodge. Dit voormalige Roadhouse is een checkpoint voor de Yukon Quest hondenslederace en is beroemd vanwege de overheerlijke en indrukwekkend grote Cinnamon Buns.

Overnachting: The Sternwheeler Hotel & Conference Centre  of Best Western Gold Rush Inn
Dag 14: White Pass & Yukon Route excursie vanuit Whitehorse

U reist per touringcar over een prachtige route naar Fraser British Columbia. Hier stapt u aan boord van de White Pass & Yukon trein voor een spectaculaire tocht naar het zuiden. De route is spectaculair en voert onder andere langs Glacier Gorge, Dead Horse Gulch en de Bridal Veil Falls. Op de 880 meter hoge White Pass Summit geniet u van prachtig uitzicht. De treinrit eindigt in Skagway, Alaska. Na vrije tijd in deze historische stad reist u per touringcar terug naar Whitehorse.

Overnachting: The Sternwheeler Hotel & Conference Centre  of Best Western Gold Rush Inn
Dag 15: Einde van de reis

U retourneert de huurauto en checkt in voor de terugvlucht, waarmee een bijzondere reis ten einde is gekomen.

Vertrekdata Yukon & Alaska Explorer 2023

Vanuit Whitehorse: dagelijks tussen 31 mei en 31 augustus 2024
Vanuit Anchorage: dagelijks tussen 31 mei en 31 augustus 2024

Prijzen Yukon & Alaska Explorer 2024

Aanvang in Whitehorse 31 mei - 31 augustus 2024
1- persoonskamer € 4.325
2-persoonskamer € 2.547
3-persoonskamer € 2.091
4-persoonskamer € 1.804
Aanvang in Anchorage 25 mei - 27 augustus 2023
1 - persoonskamer € 4.457
2-persoonskamer € 2.559
3-persoonskamer € 2.085
4-persoonskamer € 1.877

Prijzen zijn per persoon, gebaseerd op de koers van de Canadese dollar op 13 oktober 2023 en onderhevig aan wijzigingen. Kinderprijzen op aanvraag.

Inbegrepen
 • 14 overnachtingen in middenklasse hotels
 • flightseeing boven Kluane National Park (ca. 1 uur)
 • White Pass & Yukon Rail Route excursie
 • uitgebreid Engelstalig Roadbook
 • lokale belastingen
 Niet inbegrepen
 • vluchten
 • autohuur
 • maaltijden
 • optionele excursies
 • brandstof
 • entreegelden nationale parken
Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024