Whitehorse

Met ongeveer 25.000 inwoners is Whitehorse geen grote stad. Gezien het feit dat in Yukon in het totaal ongeveer 37.000 wonen is het begrijpelijk dat de inwoners van Yukon Whitehorse zien als de metropool van de provincie. Sinds 1953 is Whitehorse de hoofdstad van de provincie Yukon. De stad wordt direct aangevlogen vanaf o.a. Vancouver, Edmonton en Calgary en is de perfecte uitvalsbasis voor iedereen die de ongerepte natuur van Yukon verder wil gaan ontdekken

Reizen & Excursies

v.a. € 3.187
The Arctic Explorer: Klondike Gold Rush en Arctic

Tijdens deze 8-daagse reis ontdekt u het ruige, ongerepte noorden van Canada met een ervaren gids en kleine groep van maximaal 6 personen. Route: Whitehorse – Dawson City – Dempster Highway – Inuvik – Tuktoyaktuk – Whitehorse.

v.a. € 4.815
Gletsjers, Gold Rush Yukon & Alaska

Maak vanuit Vancouver een 8-daagse cruise langs de Canadese Pacific Coast naar Seward, Alaska. Per luxe touringcar reist u vervolgens door het ruige Alaska en Yukon naar Whitehorse. De rondreis eindigt met een vlucht terug naar Vancouver.

Vancouver – Vancouver

v.a. € 2.318
Yukon & Alaska Explorer

15-daagse autorondreis door het indrukwekkende Yukon en Alaska. Inclusief flightseeing boven Kluane National Park en White Pass & Yukon Rail Route excursie.

Whitehorse – Whitehorse of Anchorage – Anchorage

v.a. € 1.467
Wandelvakantie Chilkoot Trail in Yukon & Alaska

Wandeltocht over de beroemde Chilkoot Trail; het oude pad van de goudzoekers. 6-daags arrangement vanuit Whitehorse onder begeleiding van een ervaren gids.

v.a. € 3.724
Trektocht Kluane National Park en Donjek Glacier

De Donjek Route is geen aangelegd wandelpad, maar een echte wildernis ervaring! In 12 dagen wandelt u langs de Burwash Uplands en naar de voet van de Donjek Glacier.

v.a. € 1.397
Kanoën op de Yukon River

Kanotrip over de indrukwekkende Yukon River langs historische plaatsen en schitterende natuur. Tochten zijn 320 kilometer (9 dagen), 400 kilometer (13 dagen) of 700 kilometer (20 dagen) en beginnen in Whitehorse.

Accommodaties

The Sternwheeler***+

Het hotel is midden in Downtown Whitehorse gelegen en is omgeven door winkels, restaurants en bars.

Best Western Gold Rush Inn ***

Best Western Gold Rush Inn ligt downtown Whitehorse vlakbij winkels, musea en restaurants.

Edgewater Hotel Whitehorse ***+

Edgewater Hotel Whitehorse is centraal gelegen aan Mainstreet op loopafstand van winkels, musea, galerieën  en restaurants.

Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024