Ontdek Newfoundland en Labrador

Canada’s jongste provincie is Newfoundland en Labrador. Tijdens de 16-daagse autoreis Ontdek Newfoundland en Labrador maakt u kennis met de dramatische landschappen en de ruige schoonheid van de regio. Tijdens deze reis brengt u een bezoek aan Halifax, een aantal Europese nederzettingen in ‘the New World’, maar ook locaties waar de eerste kolonisten en inheemse stammen elkaar tegenkwamen. U bezoekt nationale parken en geniet van al het natuurschoon wat de regio biedt.

De steden Gander en St. John’s vertellen het verhaal van Canada’s oorlogstijd en geven de tradities weer die vandaag de dag nog voortleven. Aan het einde van de reis keert u terug naar Halifax en heeft u een goede indruk van de unieke cultuur en geologie van Canada’s meest oostelijke provincie.

Beknopte route: Halifax – North Sydney – Port-aux-Basques – Cow Head – St. Anthony – L’Anse-au-Clair – Gros Morne National Park – Gander – St. John’s – North Sydney – Halifax

Deze reis verlengen, inkorten of in omgekeerde volgorde maken? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Dagprogramma 16-daagse Ontdek Newfoundland en Labrador

Dag 1: Aankomst Halifax

Bij aankomst op de luchthaven van Halifax haalt u de huurauto op en rijdt naar het centrum van de stad.

 

Dag 2: Vrije dag Halifax

Een vrije dag op eigen gelegenheid de hoogtepunten van Halifax te bezoeken, zoals St. Paul’s Church, the Historic Properties, Titanic Burial Site en de plek waar de Halifax explosie heeft plaatsgevonden.

 

Dag 3: Rit naar North Sydney en ferry naar Port-aux-Basques, ca. 400 km plus ferry

Vandaag rijdt u naar het noorden langs Bras d’Ors Basin, een prachtige locatie voor een kleine wandeling of picknick. Later op de dag bereikt u North Sydney, waar de ferry u door de Cabot Strait naar Port-aux-Basques op Newfoundland brengt.

 

Dag 4: Port-aux-Basques naar Cow Head, ca. 384 km

Vandaag reist u langs de westkust van het Newfoundland. Het stadje St. George laat nog goed de invloed van de Fransen zien uit de koloniale tijd. Voor de natuurliefhebbers is het mogelijk om een korte wandeling te maken in het Barachois Pond Provincial Park vlakbij Stephenville. Voor de meeste parken in Newfoundland heb je genoeg aan je Viking Trail Pass die toegang geeft tot de meeste natuurparken. ’s Avonds arriveert u in het rustige dorpje Cow Head.

 

Dag 5: Van Cow Head naar St. Anthony, ca. 303 km

Vandaag rijdt u naar Saint Anthony in het noorden van Newfoundland. Een bezoek aan Port-au-Choix National Historic Site is de moeite waard.

 

Dag 6: Vrije dag St. Anthony

Een vrije dag om L’anse Aux Meadows Historic Site te bezoeken. In deze UNESCO World Heritage Site wordt het leven van de viking cultuur weergegeven. Het is ook mogelijk om een wandeltocht te maken door vlakbij gelegen baaien en meertjes.

 

Dag 7: St. Anthony naar L’Anse-au-Clair, ca. 135 km plus ferry

Door het hart van de hooglanden en de mooiste ongerepte natuur rijdt u naar Sainte Barbe. U maakt de oversteek naar het stadje L’Anse-au-Clair in Labrador.

 

Dag 8: Vrije dag Labrador

Ontdek de rijke geschiedenis van de omgeving door de ‘buriel’ te bezoeken in L’Anse-Amour. Hier krijgt u informatie over de ‘Maritime Archaic grafheuvel’. Tevens kunt u Red Bay bezoeken om meer te leren over de Baskische walvisvaarders van Labrador.

 

Dag 9: Terug naar Newfoundland en rit naar Rocky Harbour, ca. 277 km plus ferry

Per ferry gaat u terug naar Newfoundland en u rijdt in zuidelijke richting langs de kust naar het Gros Morne National Park. Er zijn verschillende wandelroutes die fantastische uitzichten bieden op ‘Tablelands’, vissersdorpjes en steile fjorden.

 

Dag 10: Rocky Harbour

Vanuit Rocky Harbour is het ongeveer een half ur rijden naar West Pond Brook, vanwaar u een prachtige boottocht kunt maken tussen het fjordachtige gebied in Gros Morne National Park

 

Dag 11: Rocky Harbour naar Gander, ca. 367 km

In oostelijke richting rijdt u naar Gander. Het is de moeite waard om hier het North Atlantic Aviation Museum te bezoeken; Gander speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van de luchtvaartindustrie.

 

Dag 12: Vrije dag Gander

Ontdek vandaag het dramatische landschap van de noordkust en geniet van de kleine vissersdorpjes. De Kittiwake Coast biedt veel; dichte bebossing zorgen voor prachtige uitzichtencover inhammen, baaien en eilanden.

 

Dag 13: Door Terra Nova National Park naar St. John’s, ca. 332 km

Over de Trans Canada Highway en door het Terra Nova National Park rijdt u naar St. John’s. Het is de hoofdstad van Newfoundland en staat bekend om de kleurrijke straten.

 

Dag 14: Vrije dag St. John’s

St. John’s is de oudste stad van Noord Amerika. Wandel door de smalle straatjes van de oude stad en beklim de rots van Signal Hill voor een fantastisch uitzicht.

 

Dag 15: St. Johns naar Argentia, ca. 134 km plus ferry

Vandaag rijdt u naar Argentia en stapt aan boord van de comfortabele ferry terug naar Nova Scotia. Tijdens de nachtferry kunt u een hut reserveren.

 

Dag 16: Aankomst North Sydney, rit naar naar Halifax en einde van de reis

In de ochtend arriveert u in North Sydney, waarna u terugrijdt naar de luchthaven van Halifax.

Vertrekdata 2024

Vanaf 15 mei t/m 15 september 2024.

Prijzen Ontdek Newfoundland en Labrador 2024

Vanaf 1150 per persoon op basis van een twee persoons bezetting in de kamer.

Inbegrepen:

15 hotelovernachtingen in een twee persoons kamer
lokale belastingen
roadbook

 

Niet Inbegrepen

Ferryovertochten
Autohuur
vluchten
entreegelden nationale parken

 

Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024