Gaspé

Gaspé is een schilderachtige kuststad gelegen aan de zuidelijke oever van de Gaspébaai, aan het puntje van het schiereiland Gaspésie in de provincie Quebec. Met zijn betoverende landschappen, rijke geschiedenis en warme gemeenschap is Gaspé een populaire bestemming voor zowel lokale inwoners als toeristen.

De stad staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid. Bezoekers worden verwend met een spectaculair uitzicht op de oceaan, steile kliffen en uitgestrekte stranden. Een van de meest iconische bezienswaardigheden  in de buurt is Percé Rock, een indrukwekkende kalkstenen formatie die oprijst uit de zee en een symbool is geworden van de regio.

Naast zijn prachtige landschappen heeft Gaspé een rijke geschiedenis die teruggaat tot de tijd van de inheemse Mi’kmaq-gemeenschappen. Het was ook een van de eerste plaatsen die door Europeanen werden verkend, waarbij de ontdekkingsreiziger Jacques Cartier hier in 1534 voet aan wal zette. De belangrijkste bezienswaardigheid is de enige houten kathedraal van Canada, met een fresco dat de landing van Jacques Cartier uitbeeldt toen hij aankwam op de landtong.

De stad biedt een verscheidenheid aan activiteiten, zoals walvisspotten, kajakken, wandelen en vogels kijken, waardoor het een paradijs is voor natuurliefhebbers en avonturiers. Daarnaast herbergt Gaspé charmante straatjes, boetieks en lokale ambachtelijke winkels waar bezoekers kunnen genieten van de gastvrijheid en cultuur van de regio.

Reizen & Excursies

v.a. € 1.511
Schilderachtig Quebec en Gaspé

Bezoek in 19 dagen de steden Montreal en Quebec City, de veelzijdige natuur aan de St. Lawrence River, in de parken en langs de grillige kust van Gaspe Peninsula. Autorondreis inclusief walvisexcursie Tadoussac.

Montreal – Montreal

v.a. € 1.814
Charming B&B’s Ontario, Quebec & Gaspé

Deze autorondreis is een uitgebreidere versie van de 15-daagse Charming B&B Ontario & Quebec. In 22 dagen bezoekt u Toronto, Montreal, Ottawa, Algonquin Park en Quebec City, en reist u over Gaspé Peninsula.

Toronto – Toronto

Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024