Verzekeringsdekking

Alle CanaDream Inc.-voertuigen zijn voor $5 miljoen verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid en eigendomsschade. Een borg van $1000 op een gangbare credit card is nodig voor de verzekering van botsingen en eigen risico zoals hieronder uiteengezet. De borg wordt terugbetaald als het voertuig in dezelfde staat wordt teruggebracht als het ontvangen was en niet betrokken was in een ongeval. De borg van een gast die betrokken is bij een ongeluk wordt voor minimaal 60 dagen vastgehouden totdat de vorderingen voor het ongeval zijn afgesloten. Van de vorderingen die minder zijn dan het borgbedrag zal het verschil tegelijkertijd met het afsluiten van de vorderingen worden terugbetaald. De gast is verantwoordelijk voor de maximale rekening die beneden staat gespecificeerd, waarvan de kosten o.a. bevatten: wegslepen, opslagkosten, schade aan CanaDream-voertuig, schade aan eigendom van derden, letselschade, kosten claim onderzoeker, juridische kosten. Onze verzekering dekt geen verlies van persoonlijke bezittingen en ook geen kosten voor accommodatie, transport of vervanging van een voertuig als een voertuig wordt gestolen of als er een ongeluk plaatsvindt waardoor het gehuurde voertuig onbruikbaar is. In deze situaties en, afhankelijk van huurmogelijkheden, moet er een nieuwe, getekende, huurovereenkomst zijn voordat er wordt voorzien van een vervangend voertuig. De gast is ook verantwoordelijk voor de kosten van bedrijfsschade, wanneer de schade is veroorzaakt door nalatigheid. Dit wordt in rekening gebracht voor de periode dat de camper niet beschikbaar is vanwege reparaties. Ongevallen móeten binnen 24 uur doorgegeven worden en dienen vergezeld te gaan met een schriftelijk schadeformulier en een politierapport of dossiernummer.

De gast wordt maximaal het volgende bedrag per ongeval aangerekend:

Omschrijving van het ongeval

Bestuurders 21 jaar of ouder

Ongeluk met twee auto’s op een getekende en genummerde weg, brand, diefstal of vandalisme (met politierapport en schadeformulier)

$1000

Voorruit

$500

Niet op de weg (bv. kampeerplekken, parkeerplaatsen, opritten, tankstations etc.)

$1750

Ongeluk met één auto: Alle schade veroorzaakt door contact met een stilstaand object (bv. geparkeerd voertuig, muren, bomen, bruggen etc.) waar dan ook (wel of niet op een weg, op privé- of openbaar terrein)

$1750

Voertuigschade door een onbekende oorzaak (inclusief vluchtmisdrijf door onbekende derde partij)

$1750

Natuurverschijnselen (schade door o.a. hagel, overstromingen, blikseminslag)

$1750

Schade aan binnenkant (niet veroorzaakt door ongeluk met twee auto’s op een genummerde weg)

$1000

Aanrijding met dier

$1000

Bandenschade (zonder wegsleepkosten)

$1000 per band

Schade aan het onderstel (niet veroorzaakt door ongeluk met twee auto’s op een genummerde weg)

Volledige kosten

Verkeerde brandstof getankt: $8500 wordt in rekening gebracht bij het inleveren van het voertuig. Indien van toepassing zal het verschil van de daadwerkelijke kosten in rekening worden gebracht, danwel terugbetaald

Volledige kosten

Geen schriftelijk schadeformulier & dossiernummer van de politie (of kennisgeving van het station binnen 24 uur na het ongeval)

Volledige kosten

Vluchtmisdrijf (verlaten plek ongeval)

Volledige kosten

Schade ontstaan in parkeergarage en drive-in

Volledige kosten

Ongevallen terwijl er gereden wordt in onbevoegde gebieden of in de VS zonder voorafgaande toestemming

Volledige kosten

Ongevallen terwijl het voertuig wordt bestuurd door een onbevoegde bestuurder of zijn onder invloed (alcohol, drugs (incl cannabis); oververmoeidheid: ‘slaaprijder’)

Volledige kosten

Schade veroorzaakt tijdens illegale handelingen en/of opzettelijke schade

Volledige kosten

Onbevoegde gebieden

Tot onbevoegde gebieden worden de noordelijke gebieden met toeslag, de VS en verboden geografische gebieden die CanaDream op elk moment mag bepalen gerekend. Zonder voorafgaande toestemming om hier met het voertuig te rijden is hier geen verzekeringsdekking; de gast is verantwoordelijk voor alle schade en bijkomende kosten; de gast krijgt een boete van $1500. CanaDream behoudt zich het recht voor om de toegang tot specifieke geografische gebieden op elk moment te verbieden. Deze beperkingen mogen opgelegd worden als het voertuig wordt opgehaald. De gast heeft alle verantwoordelijkheid voor alle kosten of tijdverlies als deze reist in onbevoegde geografische gebieden.
Noordelijke gebieden met toeslag
Een toeslag van $625 geldt voor verhuur dat op een ander station dan Whitehorse begint en naar de volgende gebieden reist:

 • Alaska Highway ten noorden van Fort St. John, British Columbia
 • Cassiar Highway (#37) ten noorden van Kitwanga, British Columbia
 • Quebec & Labrador ten noorden en oosten van Sept-Îles
 • Northwest Territories
 • Highway 35 ten noorden van Peace River, Alberta
 • Yukon
 • Nunavut
 • Newfoundland

Toestemming om naar de noordelijke gebieden met toeslag te reizen moet uitdrukkelijk aangevraagd en bevestigd worden bij reservering.
Festivaltoeslag
Na toestemming, is er een toeslag van $1750 voor alle vakanties met gehuurde voertuigen vanaf onze locaties om naar bepaalde festivals, zoals het Burning Man Festival of het Electric Daisy Carnival in Nevada, VS. te reizen. Voertuigen voor festivals moeten uitdrukkelijk aangevraagd en bevestigd worden bij reservering. Gasten die naar festivals reizen zonder toestemming krijgen een boete van $1500 en wordt alle verzekeringsdekking ontzegd. CanaDream Inc behoudt zich het recht voor om deze toegang op alle momenten te verbieden. Deze beperkingen mogen opgelegd worden als het voertuig wordt opgehaald.

Verboden gebieden
HET IS TE ALLEN TIJDE STRENG VERBODEN OM IN DE VOLGENDE GEBIEDEN TE REIZEN:

 • Dalton Highway #2 in Alaska; ten noorden van Livengood
 • Taylor Highway #5 naar Eagle, noordwaarts vanaf de kruising Highway #9 en Highway #5
 • North Canol Highway #6 in Yukon
 • Denali Highway #8 in Alaska; tussen Paxson en Cantwell
 • Highway #109 en Baie James Road, Quebec
 • Highway #167 ten noorden van La Doré
 • Highway #389 tussen Labrador City en Baie Comeau
 • Trans Labrador Highway Highway #500 tussen Goose Bay en Labrador City
 • Highway #510 van Red Bay naar Happy Valley-Goose Bay
 • McCarthy Road tussen Chitina en McCarthy, Alaska
 • Mexico
 • Nabesna Road, vanaf Highway #1 naar Nabesna
 • Houtvervoerwegen en niet-openbare wegen
 • Alle ongenummerde (snel)wegen en snelwegen

Reizen in verboden gebieden

 • Reizen op de Dempster Highway in de Yukon is enkel toegestaan tussen 15 mei en 14 september. Reizen op (een deel van) deze autosnelweg voor 15 mei of na 14 september is niet toegestaan vanwege slechte wegcondities.
 • Reizen naar Death Valley is alleen toegestaan tijdens het laagseizoen (15 september tot en met 15 mei) vanwege wegcondities en extreem hoge temperaturen.
 • Gasten zijn welkom om naar de Verenigde Staten te reizen. Voor alle reizen binnen de Verenigde Staten (inclusief Alaska) geldt een toeslag van $100.- Er is geen verzekeringsdekking als gasten zonder voorafgaande toestemming naar de
  Verenigde Staten reizen.
 • Het reizen naar andere afgelegen gebieden, welke hier niet vermeldt zijn, is alleen mogelijk wanneer schriftelijke toestemming is verleend door CanaDream voor aanvang van uw camperreis.
 • Gasten nemen alle verantwoordelijkheid voor eventuele kosten of tijdverlies tijdens het reizen in niet toegestane gebieden.

Stedelijke beperkingen

 • Het parkeren van uw voertuig is verboden in de grootstedelijke gebieden van Montreal en Ottawa. Dit houdt in: alle betaalde parkeerplaatsen, parkeerplaatsen van het hotel, zijstraten, winkelcentra etc. Om naar deze gebieden te reizen moet u uw voertuig op een kampeerplek parkeren en openbaar vervoer, taxi’s etc. gebruiken.
Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024