Camperreis Vancouver Island & Sunshine Coast

Deze 18-daagse camperreis over Vancouver Island en de Sunshine coast bieden we aan inclusief camper en gereserveerde campgrounds. Deze reis is ook uitermate geschikt voor families met kinderen.

 

Dag 1: Aankomst in Vancouver

Bij aankomst gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel op de luchthaven van Vancouver waar u de eerste nacht verblijft voordat u aan uw camperreis gaat beginnen.
Overnachting: Sandman Hotel & Suites Vancouver Airport

Dag 2: Vancouver camper ophalen en eerste kampeernacht

U wordt opgehaald bij uw hotel door Fraserway. Na de formaliteiten rijdt u uw mobiele huis naar de campground voor uw eerst kampeerovernachting. De rest van de dag kunt u gebruik maken van de faciliteiten van Burnaby Cariboo RV Park
Overnachting: Burnaby Cariboo RV Park (of vergelijkbaar)

Dag 3: Vancouver verkennen met Hop-on Hop-off Tour

Ontdek de hoogtepunten van Vancouver op uw eigen tempo. Bij de Hop-on Hop-off Tour kunt u gebruik maken van twee routes door de stad, met 28 locaties om aan en van boord te gaan. Hoogtepunten zijn English Bay, Stanley Park, Granville Island, Yaletown, Gastown en het Entertainment District. De bussen zijn voorzien van Engels commentaar.
Of ga op deze vrije dag Vancouver verder verkennen! Huur een fiets en verken Stanley Park, bezoek de gezellige Granville Island Public Market of rijdt naar de noordzijde van de stad. Bezoek hier Capilano Park en de Capilano Suspension Bridge of neemt de Skyline kabelbaan naar de top van Grouse Mountain voor prachtig zicht op de stad en omliggende natuur. Een combinatie van beiden is ook een optie.
Overnachting: Burnaby Cariboo RV Park (of vergelijkbaar)

Dag 4: Per ferry naar Sechelt aan de Sunshine Coast, ca. 90 km plus ferry

Net ten noordzijde van Vancouver neemt u de ferry naar Langdale. In 40 minuten bereikt u de afwisselende Sunshine Coast. De 180 kilometer lange Sunshine Coast maakt deel uit van het vasteland van British Columbia, toch ervaart u er de ontspannen charme van het eilandleven.
Overnachting: Sechelt, Porpoise Bay Provincial Park Campground (of vergelijkbaar)

Dag 5: Sechelt naar Lund, ca. 135 km plus ferry

In circa 50 minuten maakt u de oversteek van Earl’s Cove aan Sunshine South Coast naar Saltery Bay aan de North Coast. Langs de afwisselende kust rijdt u naar Powell River en dan verder naar Lund. Geniet van de combinatie van prachtige baaien, rotsachtige inhammen, zandstranden, de vele eilandjes voor de kust, bemoste regenwouden en gezellige plaatsjes met vele art galeries. Het relatief warme water langs de Sunshine Coast leent zich uitstekend om te zwemmen, duiken, kajakken en kanoën. Nabij Egmont kunt u de getijde stroomversnellingen van Skookumchuck Narrows Provincial Park bezoeken.
Overnachting: Lund, Sunlund by the Sea Campground (of vergelijkbaar)

Dag 6: Vrije dag aan de Sunshine Coast

Nog een dag om heerlijk te genieten van alles wat de Sunshine Coast te bieden heeft.
Overnachting: Lund, Sunlund by the Sea Campground (of vergelijkbaar)

Dag 7: Quadra Island Prachtige reisdag langs de Discovery Coast, ca. 115 km plus 2 ferry’s

De ferry naar Comox op Vancouver Island duurt circa 75 minuten. Vanuit Campbell River bereikt u per ferry in circa 10 minuten het prachtige Quadra Island.Quadra Island is gelegen tussen Vancouver Island en het vasteland en is de grootste van de Discovery Islands. Kunst, cultuur, avontuur en de relaxte sfeer zijn redenen waarom mensen graag naar Quadra Island komen. Verken Quadra Island door er met uw camper op uit te trekken, te gaan wandelen of een fiets te huren. Rij vanaf de campground in nog geen kwartier naar Cape Mudge Lighthouse, verken de stranden en ga bij eb op zoek naar petrogliefen: eeuwenoude afbeeldingen in rotsen.
Overnachting: Rebecca Spit Marine Provincial Park, We-Wai-Kai Campsite (of vergelijkbaar)

Dag 8: Vrije dag

Nog een vrije dag om het prachtige eiland te verkennen. Huur een fiets en maak een tocht rondom Morte Lake. Of breng een bezoek aan de lokale kunstgalerijen en studio’s, de golfbaan, Nuyumbalees Cultural Centre of SouthEnd Farm & Vineyards. Ook kajakken en walvisexcursies behoren tot de mogelijkheden.
Overnachting: Rebecca Spit Marine Provincial Park, We-Wai-Kai Campsite (of vergelijkbaar)

Dag 9: Ferry en korte rit naar Elk Falls Provincial Park op Vancouver Island, ca. 20 km plus ferry

Doordat vandaag slechts een korte afstand wordt afgelegd, is er volop gelegenheid de omgeving van Campbell River te verkennen. Breng een bezoek aan de krachtige waterval van Elk Falls Provincial Park of rijdt het Strathcona Provincial Park in.
Overnachting: Campbell River, Elk Falls Provincial Park, Quinsam Campground/Black Creek, Pacific Playgrounds RV (of vergelijkbaar)

Dag 10: Vrije dag Quinsam /Campbell River

Mount Washington Alpine Resort is Vancouver Island’s grootste commerciële skigebied en ook ’s zomers een geliefde bestemming. Neem de stoeltjeslift naar de 1.588 meter hoge top van Mount Washington voor spectaculair zicht op Strathcona Park, de groene Comox Valley, het blauwe water van Strait of Georgia en de besneeuwde toppen van de Coast Mountains op het vasteland. Geniet van het uitzicht, ga wandelen, downhill-biken of ziplinen. Vanuit Campbell River kunt ook een 6 uur durende Whale Watching tour maken waarbij de kans dat u Orka’s ziet bijna 100% is
Overnachting: Campbell River, Elk Falls Provincial Park, Quinsam Campground/Black Creek, Pacific Playgrounds RV (of vergelijkbaar)

Dag 11: Dwars over het eiland naar de westkust, ca. 225 km

Pacific Rim Highway #4 brengt u dwars over Vancouver Island naar de westkust. De eerste bezienswaardigheid langs deze schitterende weg is Qualicum Falls Provincial Park en 10 kilometer verder kunt u Cathedral Grove bezoeken. Maak hier een wandeling tussen de indrukwekkende Douglas sparren van 800 jaar oud en soms wel 80 meter hoog.
Overnachting: Ucluelet, Ucluelet Campground (of vergelijkbaar)

Dag 12: Vrije dag Pacific Rim

U kunt vandaag een Zwarte beren excursie maken. Bij eb stapt u aan boord van een overdekte boot voor een tocht langs de weelderige kustlijn van Vancouver Island. Zwarte beren zoeken er naar krabben, kreeftjes en ander voedsel en u heeft hierdoor kans deze majestueuze dieren in hun natuurlijke leefomgeving de bekijken. De excursie duurt 2-2,5 uur en de rest van de dag is ter vrije besteding.
Overnachting: Ucluelet, Ucluelet Campground (of vergelijkbaar)

Dag 13: Ucluelet- Tofino (40 km)

Excursiemogelijkheid; Hot Springs Cove Adventure per boot
Bij deze excursie maakt u vanuit Tofino een boottocht door Clayoquot Sound naar Hot Springs Cove. Over een goed onderhouden boardwalk wandelt u door het oeroude regenwoud naar de warmwaterbronnen. De excursie duurt ongeveer 6 uur waarvan zo’n 3 uur vrije tijd is in Hot Springs Cove. Optioneel gaat u met een watervliegtuig terug naar Tofino, hierbij is de excursieduur 4,5 uur.
Overnachting: Tofino, Bella Pacifica Campground (of vergelijkbaar)

Dag 14: Vrije dag Pacific Rim National Park

Het Pacific Rim National Park kenmerkt zich door ruige rotskusten, grillige rotsformaties, gematigd regenwoud, kilometerslang zandstrand en volop wandelmogelijkheden. Verken het regenwoud over een van de korte boardwalktrails en geniet van de ruige kustlijn en stranden op de Wild Pacific Lighthouse Trail. Zoek bij eb naar getijdenpoeltjes aan de kust, welk vol zitten met zeesterren, mosselen en anemonen.
Overnachting: Tofino, Bella Pacifica Campground (of vergelijkbaar)

Dag 15: Naar Juan de Fuca in het zuiden, ca. 300 km

De rit van de westkust naar het zuiden is de langste van de rondreis. Het eerste gedeelte voert over de Pacific Rim Highway, welke u een aantal dagen geleden ook heeft gereden. Langs kleine gemeenschappen zoals Duncan en Chemainus rijdt u naar Juan de Fuca. De laatste dagen van de reis brengt u door in Juan de Fuca, in het zuiden van Vancouver Island.
Overnachting: Juan de Fuca, China Beach Provincial Park Campground/Goldstream Provincial Park Campground (of vergelijkbaar)

Dag 16: Victoria

Vanuit Victoria is het mogelijk om een whale watching tour te maken Een indrukkende tocht die door de Salish Sea voert; het leefgebied van orka’s, bultruggen, dwergvinvissen, grijze walvissen, zeehonden en dolfijnen. Per boot is de tocht voor iedere leeftijd geschikt; voor de meer avontuurlijke excursie per zodiac is vanwege hoge snelheden en onstuimig water de minimum leeftijd 6 jaar. Besteed de rest van de dag in Victoria; een sfeervolle stad met Britse charme.
Overnachting: Juan de Fuca, China Beach Provincial Park Campground/Goldstream Provincial Park Campground (of vergelijkbaar)

Dag 17: Laatste campingovernachting op het vasteland

In circa anderhalf uur rijdt u naar de ferryterminal van Swartz Bay en maakt de oversteek terug naar het vasteland.
Overnachting: Tsawwassen RV Park/Burnaby Cariboo RV Park (of vergelijkbaar)

Dag 18: Rit terug naar het camperverhuurstation, en einde reis in Vancouver

U rijdt naar het verhuurstation van Fraserway en levert u uw huis op wielen weer in. Men brengt u vervolgens naar de luchthaven.

 

 

Dagelijks tussen 1 mei en 31 oktober 2022

De campperreis Vancouver Island & Sunshine Coast is inclusief een Vanconversion of Truckcamper van Fraserway. De campgrounds worden vooraf voor u gereserveerd. Het kan zijn dat er in verband met beschikbaarheid andere campgrounds gebruikt worden dan aangegeven in het programma. Deze zijn gelijkwaardig. Waar mogelijk worden plaatsen met elektriciteit en water gereserveerd. Wenst u een nader type camper dan is dat ook mogelijk tegen een meerprijs.

Onderstaande prijzen zijn vanaf prijzen op basis van een twee persoons bezetting, onder voorbehoud van beschikbaarheid en de koers van de Canadese dollar.

Laagseizoen vanaf € 1790,00 per persoon

Hoogseizoen vanaf € 2480,00 per persoon

Inclusief

 • camperhuur volgens beschrijving inclusief 3200 kilometer
 • verzekeringen voor de camper (eigen risico CA$ 750,00, is afkoopbaar)
 • persoonlijke uitrusting voor de camper
 • klaarmaakkosten camper
 • transfer van het hotel naar het verhuurstation van Fraserway
 • transfer van het verhuurstation naar de luchthaven van Vancouver
 • hotelovernachting bij aankomst
 • gereserveerde campgrounds volgens programma
 • lokale belastingen

Exclusief

 • extra kilometers
 • entreegelden parken
 • excursies
 • ferries (wij kunnen deze wel voor u reserveren)
 • maaltijden
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • vluchten
Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024