Groepsreis Canadian Contrasts

Met een internationale groep maakt u tijdens deze 15-daagse rondreis kennis met de highlights van Canada. In het oosten geniet u van de Franse invloeden, wijnplantages en schitterende natuur en bezoekt u Toronto, Ottawa, Quebec City, Montreal en de imposante Niagara Falls. Een binnenlandse vlucht brengt u naar Calgary in het westen van Canada. Hier reist u door de adembenemende natuur van de Rocky Mountains, de prairies, fjorden en Pacifische kustlijn. De reis eindigt in de stad Vancouver. Onder begeleiding van Engels- of Duitssprekende reisbegeleiding, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, reist u met een internationale groep per luxe airconditioned touringcar. De Engelssprekende reisleiding spreekt tevens Nederlands en ondanks dat de voertaal tijdens de reis Engels is, kan hij of zij u in het Nederlands te woord staan bij vragen of wanneer u hulp nodig heeft. Alle vertrekdata van de groepsreis Canadian Contrasts zijn gegarandeerd!

Beknopte route: Toronto – Niagara Falls – Ottawa – Quebec – Montreal – Toronto – Calgary – Canmore/Banff – (Columbia Icefield) – Kamloops – Whistler – Vancouver – Victoria – Vancouver

Dagprogramma 15-daagse Groepsreis Canadian Contrasts

Dag 1: Aankomst Toronto

Bij aankomst op de luchthaven van Toronto gaat u op eigen gelegenheid naar het centraal gelegen hotel. Nadat de ontmoeting met uw reisleider is de rest van de dag ter vrije besteding. Maak kennis met de kleurrijke buurten van Toronto of ga naar de top van de CN Tower om van het prachtige uitzicht te genieten.

Overnachting: Courtyard by Marriott
 
Dag 2: Stadstour Toronto en excursie Niagara Falls

Tijdens het ontbijt maakt u kennis met uw reisgenoten en vervolgens maakt u een stadtour door Toronto. Deze voert langs de provinciale parlementsgebouwen, waterfront, het levendige Chinatown en de CN Tower. Langs de oevers van Lake Ontario en het Victoriaanse Niagara-on-the-Lake gaat u naar de imposante Niagara Falls. Verken de watervallen op eigen gelegenheid of neem deel aan een van de talrijke activiteiten. De Voyage to the Falls boottocht naar de voet van Horseshoe Falls is een aanrader (ca. CA$ 30).

Overnachting: Courtyard by Marriott
 
Dag 3: Rit naar Ottawa en stadstour

De route naar Ottawa gaat langs glooiende akkers en de rivieren en meren van Rideau Waterway. Na aankomst in de hoofdstad van Canada volgt een stadstour waarbij u de parlementsgebouwen op Parliament Hill, de residentiële verblijven, Byward Market en het Rideaukanaal bewondert.

Overnachting: Capital Hill Hotel & Suites of Best Western Plus Ottawa Downtown
 
Dag 4: Rit naar Quebec en stadstour

Vandaag gaat u langs de schilderachtige Ottawa River op weg naar het Franstalige Quebec City. Geniet van de natuur en kleine dorpjes in de ruige Laurentian Mountains en aan de beroemde Chemin du Roy Highway. In de historische stad Quebec City maakt u een stadstour door het ommuurde oude centrum met sierlijke stadspoorten, Lower Town, de Citadel en Battlefields Park.

Overnachting: Hotel Ambassadeur of Hotel Lindbergh
 
Dag 5: Vrije dag Quebec City

Besteed deze vrije dag om het sfeervolle Quebec City op eigen gelegenheid en tempo te verkennen. Slenter over smalle, geplaveide straatjes door de oude binnenstad met zijn vele cafeetjes en straatartiesten. Optioneel maakt u een dagexcursie naar Tadoussac met 3 uur durende walvisexcursie (ca. CA$ 126). Gelegen aan de monding van Saguenay Fjord en de St. Lawrence River is Tadoussac het ideale uitgangspunt voor walvisexcursies. Er leven twaalf soorten walvissen, waaronder beluga’s. Tijdens de excursie bezoekt u ook de watervallen van Montmorency, welke 30 meter hoger zijn dan de Niagara Falls.

Overnachting: Hotel Ambassadeur of Hotel Lindbergh
 
Dag 6: Rit naar Montreal en stadstour

Na het ontbijt volgt een korte rit naar het dynamische Montreal, dat een mix kent van historie en moderniteit. Tijdens de stadstour doet u enkele hoogtepunten aan zoals het Olympic Complex, McGill University, het charmante Old Montreal en elegante wijken zoals Mount Royal.

Overnachting: Hotel Faubourg, Hotel Chrome of Les Suites Labelle
 
Dag 7: Terug naar Toronto

De route van vandaag voert langs de St. Lawrence River terug naar de provincie Ontario en onderweg passeert u boerderijen, steden en kleine dorpjes. In Rockport heeft u gelegenheid deel te nemen aan een korte cruise door het geweldige Thousand Islands gebied (ca. CA$ 26). Bij aankomst in Toronto is het resterende deel van de dag ter vrije besteding.

Overnachting: Hilton Garden Inn Toronto Airport of Courtyard by Marriott Toronto Airport
 
Dag 8: Vlucht van Toronto naar Calgary

Het verblijf in oost Canada komt vandaag ten einde en u vliegt in ongeveer 4 uur naar Calgary in het westen. De transfer naar luchthaven Toronto is inbegrepen, evenals de transfer van luchthaven Calgary naar de accommodatie. Afhankelijk van de aankomsttijd in Calgary kunt u de stad alvast op eigen gelegenheid verkennen.

Overnachting: Sandman Hotel Calgary City Centre
 
Dag 9: Stadstour Calgary en rit naar Banff National Park

De ochtend staat in het teken van ‘Stampede City’ Calgary. De stadstour brengt u naar de bezienswaardigheden van deze prairiestad zoals de Calgary Tower, Fort Calgary en de wolkenkrabbers in het commerciële district. Tijdens de rit naar Banff ziet u het landschap veranderen van rollende heuvels met boerderijen naar de ruige bergen van de Rocky Mountains. In het nationale park volgt een tour waarbij u geniet van de besneeuwde bergtoppen, smaragdgroene meren en glinsteren gletsjers en onder meer Bow Falls en Tunnel Mountain ziet.

Overnachting: Coast Canmore Hotel of Quality Resort Canmore
 
Dag 10: Vrije dag, optionele Icefields Parkway Tour

Een vrije dag om op eigen gelegenheid Banff te bekijken. Optioneel maakt u een dagexcursie over de schitterende Icefields Parkway (ca. CA$ 176). Hierbij bezoekt u Lake Louise, een van de bekendste meren van Canada, en reist over de spectaculaire Icefields Parkway naar het Columbia Icefield. Per Ice Explorer gaat u vervolgens de ijsmassa van Athabasca Glacier op.

Overnachting: Coast Canmore Hotel of Quality Resort Canmore
 
Dag 11: Door Yoho en Glacier National Park naar Kamloops

Vandaag gaat u via de Trans Canada Highway naar British Columbia. Deze route is in de 19e eeuw uitgezet door spoorwegingenieurs en bonthandelaren en voert over grillige bergpassen, waarvan de Kicking Horse Pass een van de bekendste is. Onderweg ziet u enorme bergtoppen, ijsvelden en gletsjers, dichte bossen en diepe canyons. Door Yoho National Park en Glacier National Park en over de Monashee en Selkirk bergketens bereikt u de eindbestemming van vandaag.

Overnachting: Ramada Kamloops
 
Dag 12: Rit naar Whistler

Het natuurschoon van vandaag is compleet anders dan hetgeen u gisteren heeft gezien. De afwisselende route naar Whistler voert langs de Thompson en Fraser rivieren, de prachtige rachlands en bochtige Duffey Lake Road. Whistler is gelegen in de Coastal Mountains die Vancouver beschutten en aan de rand van Garibaldi Provincial Park. Verken het mondaine stadje op eigen gelegenheid of maak optioneel een rondvlucht per watervliegtuig boven de pieken en gletsjers van Garibaldi Park (ca. CA$ 188 – 234).

Overnachting: Whistler Village Inn & Suites, Pinnacle Hotel of Listel Hotel
 
Dag 13: Over de Sea-to-Sky Highway naar Vancouver en stadstour

De route naar metropool Vancouver gaat over de prachtige Sea-to-Sky Highway. Door de ligging tussen zee en bergen biedt deze weg imposant uitzichten. Na aankomst in Vancouver wordt er nader kennis gemaakt met deze stad tijdens een stadstour. Hoogtepunten zijn Stanley Park, Prospect Point, English Bay, het historische Gastown en het levendige Chinatown. In de namiddag geniet u op eigen gelegenheid van deze afwisselende stad.

Overnachting: Sandman Hotel Vancouver City Centre, Sandman Suite on Davie of Century Plaza
 
Dag 14: Vrije dag Vancouver, optionele dagexcursie naar Victoria

Een vrije dag op Vancouver op eigen gelegenheid en tempo te verkennen. Het is mogelijk een optionele excursie naar Victoria op Vancouver Island te maken (ca. CA$ 269). Victoria is de hoofdstad van British Columbia en geeft u een goed beeld van het Britse koloniale verleden. Tijdens de excursie bezoekt u ook de befaamde Butchart Gardens, een privétuin die uitgegroeid is tot één van de grootste ter wereld.

Overnachting: Sandman Hotel Vancouver City Centre, Sandman Suite on Davie of Century Plaza
 
Dag 15: Vancouver

U gaat op eigen gelegenheid naar de luchthaven voor uw terugvlucht. Ontbijt is inbegrepen.

Vertrekdata Groepsreis Canadian Contrasts 2021 & 2022

Engelssprekende reisbegeleiding:

 • 15 en 29 mei 2021
 • 12 juni 2021
 • 3, 17 en 31 juli 2021
 • 21 en 28 augustus 2021
 • 4 en 11 september 2021
 • 14 en 28 mei 2022
 • 11 juni 2022
 • 2, 16 en 30 juli 2022
 • 20 en 27 augustus 2022
 • 3 en 10 september 2022

 

Duitssprekende reisbegeleiding:

 • 8, 15 en 29 mei 2021
 • 5, 12 en 19 juni 2021
 • 3, 10, 17, 24 en 31 juli 2021
 • 7, 14, 21 en 28 augustus 2021
 • 4, 11 en 18 september 2021
 • 14 en 28 mei 2022
 • 4, 11 en 18 juni 2022
 • 2, 9, 16, 23 en 30 juli 2022
 • 6, 13, 20 en 27 augustus 2022
 • 3, 10 en 17 september 2022

Prijzen Groepsreis Canadian Contrasts 2021 & 2022

Prijzen 2021
3-persoonskamer € 2.158
2-persoonskamer € 2.438
1-persoonskamer € 3.649
Prijzen 2022
3-persoonskamer € 2.188
2-persoonskamer € 2.472
1-persoonskamer € 3.700

Prijzen zijn per persoon, gebaseerd op de koers van de Canadese dollar op 24 juni 2021 en onderhevig aan wijzigingen.

Inbegrepen
 • 14 overnachtingen inclusief ontbijt in middenklasse accommodatie
 • rondreis per airconditioned bus
 • deskundige Engels- of Duitssprekende reisbegeleiding
 • (stads)tours Toronto, Ottawa, Montreal, Quebec City en Niagara Falls
 • (stads)tours Calgary, Banff en Vancouver
 • binnenlandse vlucht Toronto – Calgary met Westjet Airlines
 • transfer van accommodatie Toronto naar luchthaven Toronto op dag 8
 • transfer van luchthaven Calgary naar accommodatie Calgary op dag 8
Niet inbegrepen
 • intercontinentale vluchten
 • bagagevrijdom op binnenlandse vlucht (ca. $ 30 per stuk)
 • overige transfers tussen luchthavens en accommodaties
 • aanbevolen excursies en activiteiten
 • overige maaltijden
 • fooien
 • persoonlijke uitgaven en verzekeringen
Yukon Alaska 2018

Vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat u uw reis naar Canada zo goed mogelijk voorbereid wilt hebben. Uiteraard kunnen wij u via telefoon en e-mail adviseren. Vindt u het prettiger om uw reiswensen op ons kantoor te bespreken, dan is dat ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag verder.

Stuur een bericht of bel 024 2060024